Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: nggih punika → inggih punika using AWB
Ing njawi Kuba, Castro wiwit nggalang kekiyatan kanggé nglawan dhominasi [[Amérika Sarékat]] lan tilas nagari [[Uni Soviet]]. <!--Ever since the failed [[Bay of Pigs invasion]] of Cuba in 1961 by the [[United States]], the Castro led government has had an openly antagonistic relationship with the US, and a simultaneous closeness with the Soviet bloc.--> Sasampunipun Uni Soviet runtuh taun [[1991]], cita-cita lan gegayuhanipun wiwit dipunwujudaken kanthi pepanggihan kaliyan [[Hugo Chávez]] ing [[Venezuela]] lan [[Evo Morales]] saking [[Bolivia]].
 
Sadèrèngipun panjenenganipun tanggap warsa kaping 80 ingkang dhawah tanggal [[13 Agustus]] [[2006]], panjenenganipun masrahaken tampuk kapamimpinanipun kanggé sauntawis wekdal dhumateng rayinipun. Praktis, [[Raúl Castro|Raúl]] ngrangkep jawatan, inggihiinggih punika dados [[Présidhèn Kuba]] lan Mentri Pertahanan Kuba. Pamasrahan kakuwaosan punika ingkang sepisanan kawit panjenenganipun mréntah Kuba taun 1959. Castro ugi nyuwun riyaya tanggap warsanipun ingkang kaping 80 dipunduwa dumugi [[2 Desember]] [[2006]] éwadéné pesta ''meriah'' ingkang laminipun sekawan dinten ing mergi-mergi utami Havana sampun sumadya, kalebet konsér megah saking musisi lan penyanyi [[Amérika Latin]].
 
Keséhatan Castro naté mandhap sasampunipun dhawah nalika pidhato taun [[2004]]. Ing wekdal semanten, dhengkul kiwa lan lengen tengenipun cidra.
17.998

besutan