Djoko Suyanto: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: nggih punika → inggih punika (4) using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
c (éjaan, replaced: nggih punika → inggih punika (4) using AWB)
}}
 
[[Marsekal]] TNI (Purn.) '''Djoko Suyanto''' ingkang miyos wonten ing [[Kota Madiun|Madiun]], [[Jawa Wetan]] ing tanggal [[2 Desember]] [[1950]] inggihiinggih punika [[Mentri Koordinator Bidang Politik, Hukum, lan Keamanan Republik Indonesia|Mentri Koordinator Bidang Politik, Hukum, ldan Keamanan]] [[Indonesia]] wiwit tanggal [[22 Oktober]] [[2009]]. Sadèrengipun piyambakipun naté njabat dados [[Panglima Tentara Nasional Indonesia]] saking [[13 Februari]] [[2006]] dumugi [[28 Desember]] [[2007]]. Piyambakipun dipungantos kaliyan [[Djoko Santoso|Jenderal TNI Djoko Santoso]]. Piyambakipun wiwitan njabat sasampunipun dipunlantik déning Presiden [[Susilo Bambang Yudhoyono]] tanggal [[13 Februari]] [[2006]] lan lung tinampi jabatan saking Jenderal TNI [[Endriartono Sutarto]] wonten ing [[20 Februari]] [[2006]].<ref name="internet 1">{{id}} [http://www.dephan.go.id/modules.php?name=News&file=print&sid=6524 "Jabatan KSAU Diserahterimakan Pagi Ini"] (dipunundhuh tanggal 1 Pebruari 2013)</ref> Saking tanggal [[23 Februari]] [[2005]] dumugi tanggal 13 Februari 2006, piyambakipun inggihiinggih punika Kepala Staf [[TNI Angkatan Udara]] (TNI-AU).<ref name="internet 3">{{id}} [http://www.kompas.com/utama/news/0602/13/073524.htm "Presiden Lantik Marsekal Djoko Suyanto"], ''[[KOMPAS]]'', 13 Februari 2006 (dipunundhuh tanggal 1 Pebruari 2013)</ref> Piyambakipun ugi dados Panglima TNI ingkang sepisan ingkang asalipun saking kesatuan TNI-AU sadangunipun sujarah [[Indonesia]].<ref name="internet 2">{{id}} [http://www.keminter.com/wikipinter/djoko-suyanto "Berita terkait Djoko Suyanto"] (dipunundhuh tanggal 1 Pebruari 2013)</ref>
 
==Biografi==
Djoko Suyanto inggihiinggih punika lulusan saking [[Akabri]] (ing Akademi Angkatan Udara) taun [[1973]], sareng kaliyan Laksamana [[Slamet Soebijanto]] (Kepala Staf Angkatan Laut), Kapolri Jenderal (Pol) [[Sutanto]], Kepala Staf Umum (Kasum) TNI Letjen Endang Suwarya, dan Presiden [[Susilo Bambang Yudhoyono]]. Piyambakipun ugi panerbang pesawat tempur F-5 Tiger II ingkang pangkalanipun wonten ing Pangkalan Udara TNI-AU Iswahyudi, Madiun.<ref name="internet 4">{{id}} [http://www.tokohindonesia.com/ensiklopedi/d/djoko-soeyanto/index.shtml Profil di tokohindonesia.com] (dipunundhuh tanggal 1 Pebruari 2013)</ref>
Djoko Suyanto ugi nate ndherek kursus ing ''USAF Fighter Weapon Instructor School'' ing Pangkalan Udara Nellis, [[Las Vegas]], [[Nevada]]. Piyambakipun lajeng kanthi turut- turutan njabat dados Komandan Skadron Udara 14, Komandan Lanud Iswahyudi, Panglima Komando Sektor Pertahanan Udara Nasional, Komandan Komando Pendidikan TNI-AU, Asisten Operasi Kepala Staf Angkatan Udara, lan salajengipun dados Kepala Staf TNI-AU ingkang saderengipun dados Panglima TNI.
Sasampunipun lulus proses ''fit & proper test'' ing [[DPR]], Djoko dipun lantik dados Panglima TNI dening Presiden ing tanggal [[13 Februari]] [[2006]].
Kalih pakaryan ingkang kedah dipunrampungaken dening Djoko Suyanto inggihiinggih punika babagan kasejahteraning prajurit kairing kanthi kathahipun tuntutan supados [[TNI]] saged medhot sedaya bisnisipun dhateng pamarentah lan perkawis babagan pro lan kontra hak pilih TNI wonten ing pamilihan umum taun [[2009]].
 
{{clr}}
18.000

besutan