Wedhus: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: sehat → séhat (4) using AWB
c (éjaan using AWB)
c (éjaan, replaced: sehat → séhat (4) using AWB)
 
Kanggo wong kang lara [[sroke]] lan [[hiperténsi]] utawa darah tinggi, kudu-ati-ati yèn mangan daging wedhus.<ref name="internet5"/> Daging wedhus ngandhut kadar lemak kang akéh. Mulané yèn kakèyan mangan daging wedhus bakal nganggu [[kaséhatan]].<ref name="internet5"/>
Yén kepengin mangan daging wedhus ananging tetep bisa njaga kaséhatan carané kudu milih daging wedhus saka wedhus kang wis dewasa.<ref name="internet5"/> Aja masak olahan saka daging wedhus kanthi rasa kang [[asin]] lan [[kentel]].<ref name="internet5"/> Saliyané iku bisa ngombinaséké olahan daging wedhus karo [[sayuran]], [[woh]]-wohan lan [[banyu]] [[putih]] kang cukup.<ref name="internet5">{{id}}[http://kesehatankeséhatan.liputan6.com/read/252704/cara_sehat_konsumsi_daging_kambingcara_séhat_konsumsi_daging_kambing kesehatankeséhatan.liputan6.com](dipunundhuh tanggal 24 Mei 2011)</ref>
 
== Susu==
Susu wedhus' iku isa kanggo obat kesehatankeséhatan. Kayata ''asma'', ''bronchitis'', ''TBC'', lan liya-liyane. Asiling susu wedhus iku mau sawise diolah bisa digawé:
#karamel
#kaprina
18.000

besutan