Serat Kalatidha: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB
c (éjaan using AWB)
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB)
'''''Serat Kalatidha''''' iku sawijining tembang anggitané [[Ranggawarsita]]. Isiné perkara pasambatané yèn ing jaman samono wong kudu mèlu-mèlu perkara sing kalebu ala supaya bisa 'maju'. Tembang [[macapat]] iki kabèh ing pupuh [[Sinom]] lan ana 12 pada gunggungé. Karya sastra iki ditulis kurang luwih taun [[1860]] Masehi. ''Kalatidha'' iku salah siji karya sastra Jawa kang kawentar. Malah nganti saiki isih akèh [[suku Jawa|wong Jawa]], utamané kalangan tuwa kang isih apal paling ora siji pada syair iki, yaikuya iku pada kapitu.
 
== Latar wuri ==
 
== Makna ==
Syair ''Kalatidha'' bisa dipérang dadi telung bagéan, yaikuya iku: bagéan kapisan arupa pada 1 nganti 6, bagéan kaloro arupa pada 7, lan bagéan katelu arupa pada 8 nganti 12. Pérangan pisanan yaikuya iku [[mangsa]] kang miturut Rangga Warsita arupa kahanan tanpa prinsip. Pérangan kaloro isiné katekadan lan [[mawas dhiri]]. Pérangan katelu isiné sikap kang taat marang [[agama]] jroning masarakat.
 
==Tèks==
18.000

besutan