Wong Jawa: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎Seni: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
c (→‎Seni: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
Basa Jawa nduwèni aturan sing mbédakaké cara migunakaké tetembungan miturut tataran adhedhasar hubungan antara pawicara lan sapa sing diajak wicara. Aturan iki dikenal minangka undha-usuk basa. Aspèk bebasan iki nduwèni pangaruh sosial sing kuwat jroning budaya Jawa, lan anané kasadaran bab status sosial ing masarakat.
== Seni ==
Wong Jawa misuwur nduwèni budaya seni utamané dipengaruhi déning agama [[Hindu-Buddha]], yaikuya iku pamentasan [[wayang]]. Repertoar carita wayang utawa [[lakon]] sebagéan gedhé adhedhasar [[wiracarita]] [[Ramayana]] lan [[Mahabharata]]. Ananging ana uga pangaruh saka agama [[Islam]] lan [[Donya Kulon]].
 
== Stereotipe wong Jawa ==
18.000

besutan