Gedhung Saté: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku (4), desa → désa using AWB
c (Bot: Migrating 4 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q2147972 (translate me))
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (4), desa → désa using AWB)
Gedhung Satè dadi idèntitas utawa [[landmark]] kutha Bandung.<ref name="internet2">{{id}}[http://www.bandung.go.id/?fa=pemerintah.detail&id=344 bandung.go.id](dipunundhuh tanggal 31 Mei 2011)</ref>
 
Nalika jaman [[pamerintahan]] [[kolonial]], Gedhung Satè dikuasai karo [[Gouvernements]] [[Bedrijven]] utawa [[GB]].<ref name="internet1"/> Nalika gedhung satè dibangun kang nyéléhaké watu kang sepisanan yaikuya iku [[Johanna Catherina Coops]],dheweke putri pambarep [[Walikota]] Bandung kang jenengé [[B. Coops]].<ref name="internet1"/> Johanna Catherina iku bojoné [[Petronella Roelofsen]]. Gedhung satè diresmekaké [[Governor-General]] ing [[Batavia]], [[J.P. Graaf van Limburg Stirum]] nalika tanggal [[27]] [[Juli]] [[1920]].<ref name="internet1"/> Gedhung satè dibangun tim Ir. [[J. Gerber]], arsitek kanthi jeneng ''Technische Universiteit Delft in the Netherlands'', Ir. [[Eh. De Roo]] lan Ir. [[G Hendriks]], insinyur saka Bandung.<ref name="internet3">{{id}}[http://archipeddy.com/biography/gerber.html archipeddy.com](dipunundhuh tanggal 31 Mei 2011)</ref>
Gedung Satè dibangun ing taun [[1920]] – [[1924]] ing [[Wihelmina Boulevard]] kang saiki dirani [[Jalan Diponegoro no.22]] Bandung.<ref name="internet2"/>
 
 
== Konstruksi ==
Kurang luwih ana [[2000]] wong kang mbangun Gedhung Satè.<ref name="internet1"/> 150 wong nduwéni katrampilan kang apik ing ilmu bangunan, saliyané iku Gedhung Satè uga dibangun déning [[tukang]] [[kayu]] saka negara [[China]] yaikuya iku saka [[Konghu]] lan [[Kanton]].<ref name="internet1"/> Gedhung Satè uga dibangun déné tukang kayu lan tukang batu saka Bandung.<ref name="internet1"/> Tukang-tukang iki manggon ing desadésa saka [[Kampung Sekeloa]], [[Kampung Coblong]] [[Dago]], [[Kampung Gandok]] lan [[Kampung Cibarengkok]].<ref name="internet1"/> Dhéwéké sinau ing bangunan [[Gedong Sirap]] ing kampus [[Technische Hoogeschool Bandoeng]] kang saiki diarani [[Institut Teknologi Bandung]], saliyané iku tukang-tukang iki uga sinau saka [[Gedong Papak]], [[city hall]] Bandung.<ref name="internet1"/>
Sawisé patang taun dibangun, ing sasi [[September]] taun [[1924]] wewangunan kanggo [[Gouvernements Bedrijven]] dadi.<ref name="internet1"/> Saliyané iku kantor kanggo PTT (''Post, Telefoon en Telegraaf, Mail, Telephone and Telegraph'') lan [[perpustakaan]] uga wis dadi.<ref name="internet1"/>
 
Gedung Satè dibangun ing lahan kang ambané [[27.990,859]] m2.<ref name="internet4"/> Ambané bangunan [[10.877,734]] m2 yaikuya iku ''Basement'' kanthi amba [[3.039,264]] m2, Lantai I ambané [[4.062,553]] m2, tèras lantai I ambané 212,976 m2, lantai II ambané [[3.023,796]] m2, téras lantai II ambané [[212,976]] m2, menara 121 m2 lan tèras Menara [[205,169]] m2.<ref name="internet4"/> Gedung Satè nduwéni [[fasade]] (tampak depan) kang pancen sengaja dibangun madhep ing [[Gunung Tangkuban Perahu]] ing sebelah ''utara''.<ref name="internet4"/>
 
== Arsitektur ==
Asitéktur Gedhung Satè digarap dening Ir. [[J. Gerber]] lan tim kang ngarancang ''design'' lan disempurnakaké dening arsiték [[Walanda]] kang misuwur yaikuya iku Dr. [[Hendrik Petrus]], dhéwéké nggunakaké arsitéktur tradisional [[Indonésia]] ing rancangan arsitékturé.<ref name="internet5"/> Gedhung Satè dibangun kanthi arsitéktur lan struktur bangunan kang monuméntal lan unik.<ref name="internet5"/> Gedhung Satè kalebu bangunan kanthi arsitéktur perpaduan [[Indo-European]].<ref name="internet5">{{id}}[http://buletin.melsa.net.id/news/44gedungsate.htm buletin.melsa.net.id](dipunundhuh tanggal 31 Mei 2011)</ref>
 
== Cathetan suku ==
18.000

besutan