Supernova: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
c (→‎Pranala njaba: All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|en}} (2) using AWB (10903))
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
:''Kanggo seri novel kanthi jeneng sing padha, pirsani [[Supernova (novel)]].''
[[Gambar:Supernova_1987A.jpg|thumb|300px|right|Supernova 1987A sing dumadi ing Mega Magellan Gedhé. Tetenger panah ing bagéyan tengen nedahaké lintang sadurungé njeblug]]
'''Supernova''' yaikuya iku jeblugan saka sawijining [[lintang]] ing [[galaksi]] sing mancaraké ènèrgi sing gedhé banget. Prastawa supernova iki nengeri akiré riwayat sawijining lintang. Lintang sing ngalami supernova bakal katon sumunar banget lan malah sumunaré bisa nganti ping atusan yuta cahya lintang mau saudurngé.
 
Ènèrgi sing dipancaraké déning supernova gedhé banget. Malah pancaran ènèrgi sing dipancaraké nalika supernova dumadi jroning sapérangan detik waé bisa madhani pancaran ènèrgi sawijining lintang jroning kurun wektu yutanan nganti miliaran taun. Pancaran ènèrgi supernova bisa diétung adhedhasar sifat-sifat pancaran radhiasiné.
== Pranala njaba ==
{{commonscat|Supernova remnants}}
 
{{astronomi-stub}}
 
[[Kategori:Supernova| ]]
 
 
{{astronomi-stub}}
 
 
[[ml:സൂപ്പര്‍നോവ]]
18.000

besutan