James Franck: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: iinggih punika → inggih punika using AWB
c (→‎top: éjaan, replaced: nggih punika → inggih punika (3) using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: iinggih punika → inggih punika using AWB)
[[Gambar:James Franck.jpg|thumbnail|James Franck]]
 
'''James Franck''' ({{lahirmati||26|8|1882||21|5|1964}}) iinggihinggih punika salah satunggaling [[fisikawan]] [[Jerman]] ingkang pikantuk Penghargaan Nobel bidang Fisika sesarengan kaliyan [[Gustav Ludwig Hertz]] taun [[1925]] kanggé "penemuan" kekalihipun ing hukum ingkang nemtokaken dapak [[elektron]] tumrap [[atom]].<ref>http://www.spartacus.schoolnet.co.uk/SCfranck.htm</ref>
 
James Franck miyos wonten ing kutha [[Hamburg]], [[Jerman]]. Piyambakipun sinau [[kimia]] antawis setunggal taun wonten ing [[Universitas Heidelberg]], lan salajengipun sinau [[fisika]] wonten ing [[Universitas Berlin]], ing pundi piyambakipun pikantuk gelar dhoktor taun [[1906]]. Nalika taun [[1911]], piyambakipun pikantuk kedudukan dosen [[fisika]] wonten ing Universitas Berlin, ing pundi piyambakipun tetep wonten ing mrika dumugi taun [[1918]]. Antawis taun [[1912]]-[[1914]], Franck makarya kanthi intensif babagan [eksperimen Franck-Hertz kaliyan [[Gustav Ludwig Hertz]]. Riset punika madosi saperlu nliti tingkat energi atom kanthi ékspériméntal. Panalitén punika minangka penegasan wigati babagan [[model atom (Bohr)|model atom Bohr]], kaliyan [[elektron]] ingkang ngubengi inti atom kaliyan energi spesifik lan diskret. Franck kaliyan Hertz mbuktikaken bilih atom namung saged nyerap energi wonten ing jumlah tartamtu.<ref>http://www.britannica.com/EBchecked/topic/216901/James-Franck</ref>
18.000

besutan