Kéwan nggayemi: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  6 taun kepungkur
c
c (éjaan using AWB)
c (→‎Alat Pencernaan: éjaan using AWB)
Lambung ruminansia kawangun saking ''rumen'' ''(weteng ageng)'', ''retikulum'' ''(weteng gala)'', ''omasum'' ''(weteng lutab)'', kaliyan ''abomasum'' ''(weteng masam)''.<ref name="internet1"/> ''Abomasum'' punika minangka ingkang dados lambung saéstunipun ingkang ugi dipungadhahi mamalia sanèsipun.<ref name="internet1"/> Ing lambung dipunkasilaken [[baktèri]] ingkang ngasilaken [[enzim]] selulase.<ref name="internet2"/> Enzim punika ginanipun ngrombak selulosa dados [[asam lemak]]. Ananging, ing ''abomasum'' ingkang asifat asam baktèri boten saged gesang, saéngga baktèri punika mati.<ref name="internet2"/> Lajeng dipuncerna dados sumber [[protein]] kanggé kéwan ruminansia. Dadosipun, kéwan ruminansia punika ugi mbetahaken asam amino kados manungsa.<ref name="internet2"/> Asam lemak sarta protein punika ingkang dados bahan baku kanggé mbentuk [[susu]] ing badan sapi.<ref name="internet2"/>
 
Usus ing sapi dawa sanget, usus alusipun saged ngantos 4 m.<ref name="internet2"/> MenikaPunika dipunprabawani dèning panganan ingkang kathahipun saking serat (selulosa).<ref name="internet2"/> Enzim selulase ingkang dipunkasilaken dèning baktèri punika boten namung kanggé ncerna selulosa dados asam lemak, nanging ugi saged ngasilaken [[biogas]] ingkang arupi CH4 ingkang dipunginakaken sumber energi alternatif.<ref name="internet2"/>
 
== Mékanisme Pencernaan ==
63.852

besutan