Ruwatan: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2), desa → désa using AWB
c (éjaan using AWB)
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2), desa → désa using AWB)
==Makna==
 
Maknane Ruwatan sejatine reresik diri saka sakehing dosa lan panggawe ala, ngedhekake rasa panembah marang Gusti kang akarya jagad dimen rahayu uripe. Tembung "Ruwat" uga ateges "bebas" saka sakehing goda,coba lan rencana, bebendu, dosa lara lan sapanunggalane. Ruwatan iku salah sijining upacara adat Jawa sing tujuwané kanggo mbébasaké wong, masarakat utawa wewengkon saka ancaman bebendu. Inti upacara ruwatan iki sejatiné ndonga, njaluk pangayoman marang Gusti Allah saka ancaman bebendu umpamané bencana alam lan liyané, uga ndonga njaluk pngampunan dosa-dosa lan kesalahan-kesalahan sing uwis dilakoni sing bisa njalari bencana.lan dingo tulak bala ana ing sawijining desadésa,
 
==Larangan==
 
==Sejarah==
Upacara adat iki asalé saka carita [[Bathara Kala]] yaikuya iku [[buta]] sing doyan mangan [[menungsa]]. Bathara Kala iku putra [[Bathara Guru]] utawa putu para [[déwa]].
 
Jinis menungsa sing disenengi Bathara Kala lan dikuwatiraké ngalami [[sukerta]]
ya iku:
yaiku:
*Sing lair tunggal utawa [[ontang-anting]]
*[[Kembang sepasang]] utawa kembar
18.000

besutan