Mikrotubula: Béda antara owahan

13 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB
c (Bot: Migrating 36 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q189933 (translate me))
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
'''Mikrotubula''' yaikuya iku organel [[sel]],ing jero [[sitoplasma]] kabeh sel [[eukariot]], arupa silinder dawa kang duweni rongga kanthi diameter njaba kira-kira 25 &nbsp;nm lan diameter njero ± 12 &nbsp;nm.<ref name="Salisbury">Salisbury FB, Ross CW. 1995.Fisiologi Tumbuhan. Indonesia: Penerbit ITB Bandung. Hal 22. ISBN 979-8591-20-8.</ref><ref name="Campbell">Campbell NA, Reece JB, Mitchell LG. 2002. Biologi, Edisi Kelima, Jilid I. Jakarta: Erlangga. Hal:130, 126 ISBN 979-688-468-2</ref> Dawane werna-werna saka pirang-pirang nanometer nganti prang-pirang mikrometer.<ref name="Salisbury"/> Mikrotubula kasusun saka molekul-molekul bunder [[protein]] globular kang diarani [[tubulin]], kang sacara spontan nggabung ing kaanan tertemtu mbentuk silinder dawa kang nduweni rongga.<ref name="Salisbury"/><ref name="Campbell"/> Saben molekul tubulin kasusun saka rong subunit polipeptida kang arupa,α-tubulin lan β-tubulin.<ref name="Campbell"/> Saben molekul tubulin duweni bobot molekul 110.000 Dalton lan minangka dimer saka protein tubulin α lan tubulin β.<ref name="Salisbury"/> Ing irisane, mikrotubula katon kasusun saka 13 subunit ing susunan heliks.<ref name="Salisbury"/> Subunit iki yaikuya iku bageyan saka 13 benang tubulin, saben subnit karonce mbentuk heliks kang minangka bageyan saka dinding mikrotubula.<ref name="Salisbury"/> Sakloron macam tubulin iki kasusun kanthi selang seling sadawaning benang.<ref name="Salisbury"/>
 
[[Enzim]] [[protease aspartat]] kang di[[sekresi]] dening [[HIV]] lan ''avian myeloblastosis virus'' ditemokake nggondheli proses ronce mikrotubula, kanthi ngiris [[hormon]] [[protein MA|MAP]].<ref>{{en}}{{cite web
| work = Department of Zoophysiology, University of Göteborg; Wallin M, Deinum J, Goobar L, Danielson UH.
}}</ref>
 
 
== Delengen uga ==
== Cathetan suku ==
{{reflist}}
{{stub}}
 
[[Kategori:Sitoskeleton]]
 
 
{{stub}}
18.000

besutan