Bayi: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (éjaan using AWB)
c (→‎top: éjaan using AWB)
[[Gambar:Baby holding feet.jpg|thumb|right|Bayi]]
'''Bayi''' inggih punika [[manungsa]] ingkang nembe mawon miyos ngantos yuswa 12 sasi, ananaing boten wonten watesan pasti. Miturut [[Psikologi]], Bayi inggih punika periode parkembangan antawisipun miyos ngantos 18 utawi 24 sasi. Masa bayi inggih punika masa ingkang gumantung sanget kaliyan tiyang dhewasa. Kathah kagiyatan psikologis ingkang kadadosan minangka wiwitan kadasta basa, pamikiran simbolis, koordinasi sensorimotor, saha gladhen sosiyal. Wonten ing masa punika bayi kaperang dados kalih, kapejahan neonatal ( kapejahan ing 27 dinten sepindha miyos, saha post-neonatal (sasampunipun 27 dinten).
Bayi dipun paringi panganan lumantar [[susu]] industri kusus. Bayi kagungan pamikiran nyedot, ingkang damel piyambakipun saged nyedot susu saking [[Prembayun]]. Menawi [[ibu]] mbotenboten saged nyosoni, saged dipun gantos kanthi formula bayi ingkang biyasa dipun ginakaken wonten ing nagari kulon. Ing nagari sanés wonten jasa sewa ''perawat basah(wet nurse)'' kanggé nyosoni bayi kasebut.
Bayi mbotenboten saged ngatur pambuangan kotoranipun, pramila dipun ginakaken [[popok]]. Popok ingkang dipun ginakaken bayi saged awujud popok saking jarit biyasa utawi popok ingkang sekali ageman (diapers). Sakpunika popok sekali ageman asring dipun ginakaken amargi praktis ugi mbotenboten ngrepotaken, ananging wonten prekawis saking popok sekali ageman inggih punika prekawis ruam popok. Kulit bayi ingkang sensitif asring katutup saha éwed ambékan saéngga mungkinaken kawontenanipun perkawis ruam saha iritasi kulit bayi. Menawi mbotenboten dipun tangani nyebabaken peradangan kulit bayi saha infeksi.<ref name="internet 1">{{id}}[http://carapedia.com/pengertian_definisi_bayi_info2132.html Sakilas babagan Bayi] (dipun unduh 10 nopember 2012)</ref>
==Urutan perkembanganipun fisik bayi saderengipun saged mlampah:==
* milai jumeneng saking kahanan lenggah kanthi cepengan wonten ing meja utawi kursi (biyasanipun yuswa 9 sasian)
63.849

besutan