Kanker: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (éjaan using AWB)
c (éjaan using AWB)
[[Gambar:Tumor Mesothelioma2 legend.jpg|thumb|right|Kanker katingal saking CT scan]]
'''Puru ayal''' utawi '''kanker''' utawi [[neoplasma]] ganas inggih punika [[penyakit]] kang dipun tengeri kanthi kasanèsan [[siklus sel]] khas kang nyebabaken kamampuan [[sél]] kanggé:
* gesang mbotenboten terkendali(pembelahan sel ngelangkungi wates normal)
* nyerang [[jaringan (biologi)|jaringan biologis]] wonten ing caketipun.
* pindhah ing [[jaringan]] [[sarira]] sanés lumantar sirkulasi rah utawi [[sistem limfatik]], dipun wastani [[metastasis]].
Tiga sipat ganas punika ingkang bentenaken kanker saking [[tumor]] jinak.saged mbentuk tumor, wonten ugi ingkang mbotenboten , kadasta [[leukimia]].<ref name="internet 1">{{id}}[http://www.mediasehat.com/utama07.php Pangertosan Kanker] (dipun unduh 01 November 2012)</ref>
== Bentenipun tumor kaliyan kanker ==
Béntenipun tumor kaliyan kanker inggih punika:
Stres, nyebabaken ganggguan kaseimbangan seluler sarira.
===Radikal bebas===
Radikal bebas inggih punika atom, gugus atom, utawi molekul ingkang kagungan electron bebas kang mbotenboten pasangan ing bundheran sekitaripun.<ref name="internet 3">{{id}}[http://www.cancerhelps.com/penyebab-kanker.htm Panyebab Kanker] (dipun unduh 01 November 2012)</ref>
 
==Cathethan Suku==
63.224

besutan