Leonardo DiCaprio: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
[[Image:Leonardo DiCaprio 2002.jpg|thumb|250px|Leonardo DiCaprio]]
 
'''Leonardo Wilhelm DiCaprio''' yaikuya iku aktor saka [[Amerika Serikat]] lan produser [[film]].<ref name="internet1"> {{id}}[http://www.dicaprio.com/ dicaprio dot com] (dipunundhuh tanggal 20 Desember 2012)</ref> Dhèwèké dadi nominasi kanggo ''Golden Globe Award'' ping wolu mawa aktor, lan menangaké ''Golden Globe Award'' kanggo Aktor paling apik ing filmé ''The ''Aviator'' rikala tahun'' [[2004]].<ref name="internet1"/> Dhèwèké uga tau dinominasikaké déning ''Academiy Award, Screen Actors Guild, Satellite Awards'', lan ''British Academy of Arts Film'' lan Televisi.<ref name="internet1"/>
Leonardo lahir ing [[Los Angeles]], [[California]], [[Amerika Serikat]] tanggal [[11]] [[November]] [[1974]].<ref name="internet1"/> Dhèwèké miwiti karir artisé mawa dadi bintang iklan ing [[TV]], sadurungé éntuk peran ing serial [[TV]] kaya sinetron ''Santa Barbara'' lan sitkom ''Growing Pains'' ing tahun [[1990]]-an.<ref name="internet2"> {{id}}[http://www.leonardodicaprio.com/index.php?option=com_webcontent&view=article&layout=item&cid=3&Itemid=138 Leonardo DiCaprio] (dipunundhuh tanggal 20 Desember 2012)</ref> Dhèwèké miwiti maén ing ''the comedic sci-fi horror film Critters 3'' (1991) lan éntuk kritik rikala maén ing ''This Boy's Life'' (1993). DiCaprio diakoni dadi aktor kang apik rikala nyengkuyung ing film ''What's Eating Gilbert Grape'' (1993) lan ''Marvin's Room'' (1996), sarta dadi paraga utama ing ''Basketball Diaries'' (1995) lan ''Romeo + Juliet'' (1996), sadurungé misuwur mawa internasional ing filmé Cameron, ''[[Titanic(film 1997)]]'' .<ref name="internet2"/>
Wiwit 2000-an, DiCaprio wis tau dinominasikaké kanggo penghargaan film gaweané ''Catch Me If You Can'' (2002), ''Gangs of New York'' (2002), ''The Aviator'' (2004), ''Blood Diamond'' (2006), ''The Departed ''(2006), lan ''Revolutionary Road ''(2008).<ref name="internet2"/> Filme ''Shutter Island ''(2010) lan ''Inception'' (2010) kang dadi film paling suksès lan éntuk bati paling gedhé.<ref name="internet2"/> Dhèwèké uga duwé perusahaan produksi kang jenengé ''Appian Way Productions'' kang wis ngasilaké film ''Gardener of Eden'' (2007) lan ''Orphan'' (2009).<ref name="internet2"/>
 
==Cathetan Suku==
{{reflist}}
 
[[Kategori:Aktor Amérika]]
18.000

besutan