Paus Yohanes Paulus II: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (→‎Ensiklik Paus Yohanes Paulus II: All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|es}} (7) using AWB (10903))
c (éjaan using AWB)
| other = Yohanes Paulus
}}
'''Paus Yohanes Paulus II''' (asma aslinipun '''Karol Józef Wojtyła''', miyos ing [[Wadowice]], [[Polandia]] tanggal [[18 Mei]] [[1920]] lan séda tanggal [[2 April]] [[2005]]), punika [[Paus (Katulik Roma)|Paus]], [[Uskup Roma]], lan kepala [[Gréja Katulik Roma]] wiwit [[16 Oktober]] [[1978]] dumugi sédanipun. Panjenenganipun ugi pamimpin [[NegaraNagara Kutha Vatikan|Negari Kitha Vatikan]], nagari berdaulat kanthi wiyar paling alit ing donya.
 
Paus Yohanes Paulus II dipunangkat ing yuswa 58 taun ing taun [[1978]]. Panjenenganipun punika Paus non-Italia sepindhah wiwit [[Paus Adrianus VI]], ingkang njawat antawis taun [[1522]]-[[1523]].
Panjenenganipun merangi [[komunisme]], [[kapitalisme]] ingkang mbotenboten kakendhalèni lan panindhesan pulitik. Panjenenganipun kanthi tegas nglawan [[aborsi]] lan mbéla pandhekatan Gréja Katulik Roma ingkang langkung tradhisional marang [[seksualitas]] [[menungsa|manungsa]].
 
Panjenenganipun sampun nglampahi lawatan manca nageri langkung saking kaping 100 lan narik kawigatosan masarakat ingkang ageng. Sasanèsipun punika, wekdal tugasipun minangka Paus punika ingkang nomer tiga paling lami ing sajarah, sasampunipun [[Paus Pius IX]] lan [[Santo Petrus]]. Ing taun [[1989]], panjenenganipun dhateng ing [[Indonésia]]. Kitha-kitha ingkang dipuntedhaki inggih punika [[Jakarta]], [[Medan]] ([[Sumatra Lor|Sumatra Lèr]]), [[Yogyakarta]] ([[Jawa Tengah]] lan [[DIY]]) lan [[Dili]] ([[Timor Wétan]]). Komentaripun sasampunipun dhateng ing Indonésia inggih punika: "Mboten wonten nagari ingkang toléran kados Indonésia ing donya." [''[[sic]]'']
}}
{{Daftar Paus}}
 
<!--interwiki -->
 
[[Kategori:Paus Yohanes Paulus II]]
[[Kategori:Paus Polandia|Yohanes Paulus 02]]
[[Kategori:Artikel mawi basa krama]]
 
<!--interwiki -->
63.840

besutan