Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
'''Kapuloan Pasifik''' nggadhahi kirang langkung 20.000 dugi 30.000 pulo; cacahipun ingkang leres mbotenboten dipunmangertos. Pulo-pulo punika kadhang kasebat ''[[Oseania]]'', lan sacara tradhisional dipungolongaken dados tigang klompok: (1) Melanesia, (2) Mikronesia, dan (3) Polynesia.
 
[[Melanesia]] artosipun ''kapuloan ireng'' {[[basa krama]]: kapuloan cemeng}. Pulo-pulo ingkang mlebet kategori puniki inggih punika [[New Guinea]] (pulo Pasifik paling ageng ingkang kabagi dados nagari [[Papua Nugini]] lan propinsi [[Irian Jaya]] gadhahanipun [[Indonesia|Indonésia]]), [[Kaledonia Baru]], [[Vanuatu]], [[Fiji]], lan [[Kapuloan Solomon]].
[[Polynesia]] artosipun ''kapuloan ingkang kathah cacahipun''. Pulo-pulo ingkang mlebet kategori puniki inggih punika [[Selandia Baru]], [[Kapuloan Hawaii]], [[Atol Midway]], [[Samoa]], [[Samoa Amérika]], [[Tonga]], [[Tuvalu]], [[Kapuloan Cook]], [[Polynesia Prancis]], lan [[Pulo Paskah|Pulo Easter]].
 
Wonten ugi pulo-pulo sanès ingkang panggenanipun ing Samodra Pasifik, nanging pulo-pulo kasebat mbotenboten kagolong dados bagéyan saking [[Oseania]]. Pulo-pulo kasebat inggih punika [[Kapuloan Galapagos]] gadhahanipun [[Ekuador]]; [[Kapuloan Aleutia]] ing [[Alaska]]; [[Sakhalin]] lan [[Kapuloan Kuril]] gadhahanipun [[Rusia]]; nagari pulo [[Jepang]], ingkang njangkep [[Kapuloan Ryukyu]]; [[Taiwan]]; [[Filipina]]; [[Kapuloan Laut China Kidul]]; lan kathahipun pulo ing [[Indonesia|Indonésia]].
 
[[Kategori:Pulo]]
62.846

besutan