Origenes: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB)
Origenes uripé [[asketis]], wektu urip dientèkaké ing wayah bengi kanggo sinau lan dedonga, sarta turu ing ngisor tanpa dilèmèki apa-apa.<ref name="internet1"/> Kuwi dilakokaké amarga Origenes setya karo gréja lan nggawa kurmatané asma [[Kristus]].<ref name="internet1"/>
 
Origenes panulis kang prodhuktif banget.<ref name="internet2">{{id}}[http://biography.jrank.org/pages/5230/Origen-(Origenes-Adamantius).html Origenes ] (Diaksès tanggal 3 Agustus 2011)</ref> Origenes bisa gawé sekretaris kang cacahé 7 kabèh bisa kerja kanthi apik.<ref name="internet2"/> Origenes wis ngasilaké luwih saka 2000 karya, salah sijiné yaikuya iku tafsiran-tafsiran ing saben kitab ing [[Alkitab]] sarta atusan [[khotbah]].<ref name="internet2"/>
 
Karyané "[[Hexapla]]" kalebu karya kang nduwèni prèstasi ing babagan [[kritik tèks]].<ref name="internet2"/> Ing njeroné karya iku, Origenes nyoba nemokaké pertalan [[Yunani]] kang paling apik kanggo [[Prajanjèn Lawas]], lan ing enem kolom kang padha dhèwèké gunakaké [[Prajanjèn Lawas]] Ibrani, yaikuya iku transliterasi Yunani, 3 pertalan Yunani lan Septuaginta.<ref name="internet2"/> "Nglawan Celsus" yaikuya iku karya gedhé kang kalebu bètèng kanggo kristen ing serangan kafir.<ref name="internet2"/> "Atas Prinsip Pertama" kalebu sarana kang pisanan kanggo [[téologi sistematis]]; Origenes kanthi saksama nliti keyakinan Kristen ngenani [[Allah]], [[Kristus]], [[Hyang Roh Suci]], [[penciptaan]], [[jiwa]], [[kekarepan bébas]], [[Kaslametan (Kristen)|kaslametan]] lan [[Kitab Suci]].<ref name="internet2"/>
 
== Cathetan sikil ==
18.000

besutan