Wos: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (éjaan using AWB)
c (éjaan using AWB)
* [[aleuron]], lapisan langkung njawi ingkang asring tumut dipunbucal ing prosés pamisahan kulit.
* [[endospermia]], panggènan sebagéyan ageng [[pati]] lan [[protéin]] beras.
* [[embrio]], ingkang dados calon [[tetanduran|taneman]] énggal (manawi sampun awujud beras sampun mbotenboten saged thukul malih, kejawi nganggé pitulungan tèknik kultur jaringan). Ing basa padintenanipun, [[embrio]] punika kasebat mata beras.
 
==Kandhungan wos==
 
Pathi wos saged dipungolongaken dados kalih klompok, inggih punika:
* [[amilosa]], pati kanthi struktur mbotenboten cawang
* [[amilopektin]], pati kanthi struktur cawang
Campuran kalih golongan pathi punika sanget nemtokaken werni (transparan utawi mbotenboten) lan tèkstur [[sega|sekul]] (léngkét, empuk, atos, utawi pera).
 
==Jenis lan warna wos==
* Wos [[abang|abrit]], amargi aleuronipun ngandhut gèn ingkang ngasilaken antosianin ingkang dados sumber werni abrit utawi ungu.
* Wos [[ireng|cemeng]], langka sanget, amargi aleuron saha endospermia ngasilaken [[antosianin]] kanthi intènsitas inggil saéngga werninipun ungu sanget nyelaki ireng.
* [[Ketan]] (utawi wos ketan), werninipun pethak, mbotenboten transparan, sedaya utawi méh sedaya pathinipun punika amilopektin.
* Ketan cemeng, inggih punika versi ketan saking wos ireng.
 
62.860

besutan