Gabah: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 2 interwiki links, now provided by Wikidata on d:Q11604430)
c (éjaan using AWB)
[[Gambar:GabahIR64.jpg|thumb|Gabah pari kultivar IR64]]
[[Gambar:GabahKetan.jpg|thumb|Gabah pari ketan, warnanipun langkung coklat tinimbang gabah IR64]]
'''Gabah''' punika [[bulir]] [[pari]] ingkang sampun kapisah saking damèn utawi merang.
 
Perdhagangan pari partai ageng punika ing wujud gabah, amargi gabah ingkang sampun garing punika mbotenboten gampang risak (bosok) lan langkung awet menawi dipunsimpen.
Dhefinisi teknis perdhagangan kanggé gabah, inggih punika ''asil tetanduran pari ingkang sampun kapisah saking gagangipun kanthi cara dipunrontogaken''.
 
== Pranala jawi ==
* [http://www.bulog.go.id/pers/skb_hpg_2003.pdf Kaputusan Sesarengan Kepala Badan Bimas Ketahanan Pangan lan Kepala BULOG]
 
 
{{stub}}
 
[[Kategori:Tetanèn]]
[[Kategori:Bahan pangan]]
[[Kategori:Artikel mawi basa krama]]
 
 
{{stub}}
63.848

besutan