Edward Bransfield: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 13 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q731890 (translate me))
c (→‎top: éjaan using AWB)
Panjenenganipun mlebet angkatan laut nalika yuswa 18 taun. Bransfield salajengipun mundhut bagéyan salebetipun [[Pangeboman Aljir]] nalika taun [[1817]] lan lajeng dipuntugasaken ing [[Chili]]. Sasampunipun [[Kapuloan Shetland Kidul]] dipunpanggihaken taun 1819 déning [[William Smith]], panginggilipun Bransfield ngutus Bransfield lan Smith kanggé nylidhiki langkung lebet pulo-pulo ingkang nembé dipunpanggihaken kasebat. Kekalihipun lajeng manggihaken [[Pulo King George]] lan tanggal [[30 Januari]] [[1820]], manggihaken [[Semenanjung Trinity]], titik dharatan Antartika ingkang paling lèr. Tanpa sapangertosan Bransfield, kalih dinten sadèrèngipun, satunggiling panjlajah asal [[Rusia]], [[Fabian Gottlieb von Bellingshausen]] sampun nyathet perkawis pamanggihan garis pesisir ingkang dipun kebaki ès ing panggènan ingkang sapuniki dipun tepangi minangka [[Antartika Wétan]].
 
Sasampunipun Trinity, Bransfield lajeng manggihaken [[Pulo Elephant]] lan [[Pulo Clarence]]. Nalika kundur dhumateng Chili lan medharaken asil lelampahanipun dhumateng panginggilipun, pihak krajan Britania Raya jebulané mbotenboten wigatos kaliyan pamanggihan kasebat lan cathetan dintenan Bransfield sapuniki sampun ical. Namung péta-péta lautipun ingkang tasih wonten.
 
Bransfield nglampahi sisa gesang tanpa naté dipun tepangi wiyar masarakat senadyan sampun nglampahi pamanggihan wigatos. Panjenenganipun tinar dunia taun 1852 lan dipunsarèaken ing [[Brighton]], Inggris.
 
== Réferènsi lan wacan terusan ==
63.840

besutan