Pizza: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
c (Bot: Migrating 85 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q177 (translate me))
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
[[Gambar:Pizza im Pizzaofen von Maurizio.jpg|thumb|300px|Pizza sing dibakar sajroning oven mawa bahan bakar kayu]]
 
'''Pizza''' iku panganan sing asalé saka [[Italia]]. Panganan sing dibakar iki mèmper [[roti]] abentuk pipih lan dhuwuré biasané didokoki barang-barang liya sing diarani ''topping'' ing basa Inggris. ''Topping'' dhasar biasané saus tomat lan kéju. Sawisé iku bisa diwèhi ''topping'' liyané kayata daging lan sayuran.
 
Pizza biasané ana rong modèl: pizza Italia lan pizza Amérika. Pizza Italia luwih tipis kamangka pizza Amérika luwih kandel.
 
== Pizza Italia ==
Pizza asli asal saka [[Italia]] sing bisa ditemokaké ing ''Pizzeria'' (toko Pizza) saben porsi pizza ukurané kira-kira 30  cm utawa luwih, kanthi adonan sing wis ditarik tipis. Salah siji wewadi kalezatan Pizza [[Italia]] yaikuya iku prosès pamanggangané sing nganggo oven tradhisional nganggo [[geni]]. Bab iki amarga yèn dipanggang nganggo oven listrik, umumé adonan pizza tipis bakal dadi atos.
<!--
== Latar wuri ==
18.000

besutan