Paus Clemens I: Béda antara owahan

10 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c
c (éjaan using AWB)
| English name = Paus Santo Clemens I
| image = [[Gambar:San Clemente, Papa, por Juan Correa de Vivar.jpg|200px]]
| birth_name = ''mbotenboten dipunmangertos''
| term_start = [[88|±88]]
| term_end = [[98|±98]]
| predecessor = [[Paus Anakletus I|Anakletus I]]
| successor = [[Paus Evaristus|Evaristus]]
| birth_date = ''tanggal mbotenboten dipunmangertos''
| birthplace = [[Roma]], [[Italia]]
| dead = dead
| other = Clemens
}}
'''Paus Klèméns I''' ugo dikenal koyok Saint Clement teko [[Roma]] (ning boso Latin, Clemens Romanus), kedaftar teko tanggal awal koyok Uskup Roma <ref name="buku1"> "Clement of Rome, St." Cross, F. L. (ed.), The Oxford Dictionary of the Christian Church, (New York: Oxford University Press, 2005) </ref>. Dèwèkè yoiku Bapa Apostolik pertama Gereja. <ref name="buku2"> Chapman, John. "Pope St. Clement I." in The Catholic Encyclopedia 1908. </ref>
 
Beberapa rincian sing diketaui tentang keuripan Clement. Nurut Tertullian, Clement ditahbiskan oleh Saint Peter, lan deweke diketaui uwis ngdadi anggota kekemuka teko gereja neng Roma neng abad neng-1 akhir. Daftar gereja mula-mula-mula nempatkan deweke koyok sing keloro utawo ketelu uskup Roma setelah Saint Peter. The Liber Pontificalis nyajiake daftar sing nggawe Paus Linus keloro neng garis uskup Roma, karo Petrus koyok pertama, namung neng saat sing padha deweke ngnyatakake yen Peter ditahbiskan loro uskup, Linus lan Paus Cletus, kanggo layanan imam masyarakat, mbudakake dewene dewe, duduk kanggo dungo lan khotbah, lan yen iku yoiku kanggo Clement yen deweke ngpercayakake Gereja secara keseluruhan, ngduding deweke koyok penggantine. Tertullian ugo nggawe Clement penterus langsung teko Peter. Lan sementara ning kliru siji karyane Jerome nge'iake Clement koyok "uskup kepapat Roma setelah Petrus" (duduk ning arti penterus kepapat Petrus, namung kepapat ning seri sing termasuk Petrus), deweke ngimbuhake yen "sebagian gede uwong Latin berpikir Clement sing keloro setelah rasul" Clement diletakake setelah Linus lan Cletus / Anacletus neng awal (c. 180) akun, yoiku Irenaeus, sing dimeloki oleh Eusebius teko Kaisarea. Arti teko laporan awal ndak jelas, ngeling kurangne bukti kanggo keuskupan monarki neng Roma neng ngono awal kencan.
 
Gor asli tulisan sing iseh onok Clement yoiku suratne neng jemaat neng Korintus (1 Clement), ning nanggapi sengketa neng ngendi imam ketentu teko jemaat Korintus uwis dipecat. Deweke negasake otoritas penatua koyok pengkuasa gereja , karo alasan yen Rasul uwis ngduding koyok Hal iku dimocoake neng gereja, berpadha karo surat-surat liyone, beberapa neng antarane bar ngono ngdadi Kristen canon,. lan merupakan kliru siji dokumen ketuwek sing iseh onok neng njobo Kristen Perjanjian Anyar. Iki pekerjoan penting yoiku sing pertama kanggo negasake otoritas kerasulan ulama.
Beberapa rincian sing diketaui tentang keuripan Clement. Nurut Tertullian, Clement ditahbiskan oleh Saint Peter, lan deweke diketaui uwis ngdadi anggota kekemuka teko gereja neng Roma neng abad neng-1 akhir. Daftar gereja mula-mula-mula nempatkan deweke koyok sing keloro utawo ketelu uskup Roma setelah Saint Peter. The Liber Pontificalis nyajiake daftar sing nggawe Paus Linus keloro neng garis uskup Roma, karo Petrus koyok pertama, namung neng saat sing padha deweke ngnyatakake yen Peter ditahbiskan loro uskup, Linus lan Paus Cletus, kanggo layanan imam masyarakat, mbudakake dewene dewe, duduk kanggo dungo lan khotbah, lan yen iku yoiku kanggo Clement yen deweke ngpercayakake Gereja secara keseluruhan, ngduding deweke koyok penggantine. Tertullian ugo nggawe Clement penterus langsung teko Peter. Lan sementara ning kliru siji karyane Jerome nge'iake Clement koyok "uskup kepapat Roma setelah Petrus" (duduk ning arti penterus kepapat Petrus, namung kepapat ning seri sing termasuk Petrus), deweke ngimbuhake yen "sebagian gede uwong Latin berpikir Clement sing keloro setelah rasul" Clement diletakake setelah Linus lan Cletus / Anacletus neng awal (c. 180) akun, yoiku Irenaeus, sing dimeloki oleh Eusebius teko Kaisarea. Arti teko laporan awal ndak jelas, ngeling kurangne bukti kanggo keuskupan monarki neng Roma neng ngono awal kencan.
 
Sebuah surat keloro, Clement, disebabake Clement meskipun beasiswa keanyar ngdudingake kanggo ngdadi homili oleh pentulis liyo. Ning Sastra Clementine legendaris, Clement yoiku perantara nglalui sopo rasul ngwulangake gereja. Nurut tradisi ndak lewih awal teko abad neng-4, Clement dipenjarakake neng ngisor Trajan Kaisar namung pancet ngpimpin pelayanan neng antara sepadha tahanan. Deweke bar ngono dieksekusi karo coro diikat neng jangkar lan diuncalake neng segoro.
Gor asli tulisan sing iseh onok Clement yoiku suratne neng jemaat neng Korintus (1 Clement), ning nanggapi sengketa neng ngendi imam ketentu teko jemaat Korintus uwis dipecat. Deweke negasake otoritas penatua koyok pengkuasa gereja , karo alasan yen Rasul uwis ngduding koyok Hal iku dimocoake neng gereja, berpadha karo surat-surat liyone, beberapa neng antarane bar ngono ngdadi Kristen canon,. lan merupakan kliru siji dokumen ketuwek sing iseh onok neng njobo Kristen Perjanjian Anyar. Iki pekerjoan penting yoiku sing pertama kanggo negasake otoritas kerasulan ulama.
 
Clement diakui koyok uwong suci neng gereja Kristen. Deweke diperelingi neng tanggal 23 November neng Gereja Katolik Roma, Komuni Anglikan, lan Gereja Lutheran. Neng Wetan Kristen Ortodoks pestane disimpen neng 24 utawo 25 November.
Sebuah surat keloro, Clement, disebabake Clement meskipun beasiswa keanyar ngdudingake kanggo ngdadi homili oleh pentulis liyo. Ning Sastra Clementine legendaris, Clement yoiku perantara nglalui sopo rasul ngwulangake gereja. Nurut tradisi ndak lewih awal teko abad neng-4, Clement dipenjarakake neng ngisor Trajan Kaisar namung pancet ngpimpin pelayanan neng antara sepadha tahanan. Deweke bar ngono dieksekusi karo coro diikat neng jangkar lan diuncalake neng segoro.
 
Clement diakui koyok uwong suci neng gereja Kristen. Deweke diperelingi neng tanggal 23 November neng Gereja Katolik Roma, Komuni Anglikan, lan Gereja Lutheran. Neng Wetan Kristen Ortodoks pestane disimpen neng 24 utawo 25 November.
 
==Cathetan Suku==
Penerus= [[Paus Evaristus]]}}
 
{{Paus-stub}}
[[Kategori:Paus|Clemens 01]]
[[Kategori:Pati 98|Clemens 01]]
[[Kategori:Martir|Clemens 01]]
[[Kategori:Santo|Clemens 01]]
 
 
{{Paus-stub}}
63.816

besutan