Tadamichi Kuribayashi: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
c
→‎Uripe: éjaan using AWB
c (yaiku -> ya iku, miturut Bausastra Jawa Balai Bahasa Yogyakarta, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB)
c (→‎Uripe: éjaan using AWB)
 
== Uripe ==
Kuribayashi lair ing perfektur [[Nagano]] saka kulawarga [[samurai]] lan duweni turunan bangsawan. Dheweke ya iku kepala kulawarga kang apik, saben wektu sisane dientekake bareng kulawargane. Nalika dines, dheweke mesthi tetep njaga komunikasi karo keluwargane sanajan leté adoh. Kuribayashi tau sinau ing [[Kanada]] lan tugas rong taun minangka deputi militer [[Jepang]] ing [[Washington DC]]. Dheweke kerep nglakoni lelungan adoh ing pirang-pirang panggonan ing Amerika Sarekat. Perjalanan ini ndadekake dheweke luwih ngerti babagan negaranagara iku lan uga entuk respek saka wong Amerika. Miturute, perang modern bakal akeh kang kaprabawan saka prodhuksi industri. Dheweke tau ngandharake panemune iki ing ngarep kanca-kancane yen perang karo Amerika bakalan sia-sia amarga Amerika duwe indrustri kang kuwat. Panemu iki ditentang keras dening kaum militer Jepang. Sanajan pandhangane cukup kontroversial, dheweke ora salah siji prawira kang tau entuk kasempatan audhisi karo Kaisar Hirohito. Saliyane minangka pandhega militer, Kuribayashi uga duweni bakat sastra, karyane ya iku syair Aikoku Koshin Kyoku (Lagu Cinta Tanah Air).
 
== Cathetan Sikil ==
63.506

besutan