Tribhuwana Wijayatunggadewi: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku, Desa → Désa (2) using AWB
c (éjaan using AWB)
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku, Desa → Désa (2) using AWB)
 
== Silsilah Tribhuwana ==
Jeneng asli Tribhuwana Wijayatunggadewi (utawa dicekak Tribhuwana) yaikuya iku '''Dyah Gitarja'''. Dhéwéké putriné [[Radèn Wijaya]] lan [[Gayatri]]. Kagungan adhi kandhung jenengé [[Dyah Wiyat]] lan mas tiri karan [[Jayanagara]]. Nalika jaman pamrintahan Jayanagara ([[1309]]-[[1328]]) Tribhuwana diangkat dadi penguasa ing Jiwana diwènèhi gelar '''Bhré Kahuripan'''.
 
Miturut kitab ''[[Pararaton]]'', Jayanagara kewedén amarga mbebayani tahtané, mula adhik putri keloroné ora diéntokaké nikah. Sawisé Jayanagara séda taun 1328, para [[ksatriya]] teka arep nglamar adhik putri keloroné. Pungkasané, sawisé ditindakaké sayembara, kaéntuk wong lanang loro, ya iku Cakradhara minangka bojoné Dyah Gitarja, lan [[Kudamerta]] minangka bojoné [[Dyah Wiyat]].
Ora ana pesthine kapan Tribhuwana seda. Kitab Pararaton mung nyritakake yen Bhre Kahuripan iku seda sawise pengangkatan Gajah Enggon dadi patih ing taun [[1371]].
 
Miturut kitab Pararaton, Tribhuwanotunggadewi didharmakake ing [[Candi]] Pantarapura kang dumunung ing DesaDésa Panggih. Dene bojone, ya iku Kertawardhana Bhre Tumapel seda taun [[1386]], lan didharmakake ing Candi Sarwa Jayapurwa, kang dumunung ing DesaDésa Japan.
 
== Rujukan ==
18.000

besutan