Pandhawa: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (éjaan using AWB)
c (éjaan using AWB)
Para '''Pandhawa Lima''' ([[basa Sansekreta]]: ''Pañca Pāṇḍava'') iku Prabu [[Yudhistira]], [[Bima]], [[Arjuna]], [[Nakula]] lan [[Sadewa]].
 
Lima paraga iki turunané Prabu [[Pandhu]] kang dadi [[raja]] ing [[Astina]]. Pandhu disepata deningdéning dewa bakal mati yèn saresmi karo garwané. Pandhu nerjang wewaler lan banjur mati. [[Dewi Madrim]], garwané, mèlu belapati, kamangka nalika iku lagi nggarbini. Nalika suduk salira iku lair Nakula lan Sadewa kang kembar. Déné Yudhistira, Bima lan Arjuna lair saka Dewi Kunti. Sadurunge karo Pandhu, Dewi Kunthi nate nglairake bayi kang banjur diwenehi jeneng [[Karna|Suryatmaja]].
 
Pandhawa dadi satru [[Kurawa]] ing [[Bharatayudha]]. Dene, Suryatmaja melu Kurawa nglawan sedulur-sedulure dhewe.
 
===Nakula===
Inggih punika putra kapapat [[Pandhu|Prabu Pandu Dewanata]] kaliyan [[Dewi Madrim]] ingkang lair sesarengan kaliyan [[Sadewa]]. Rama lan ibunipun tilar donya nalika penjenengane tasih alit. Mangka penjenengane dipunrawat deningdéning [[Dewi Kunti]] kanthi boten mbenten-bentenaken. Sawise perang [[Bharatayuda]] [[Nakula]] lan [[Sadewa]] dados raja ing [[Mandraka]] kaliyan [[Sadewa]]. Kagungan julukan Raden Pinten. [[Nakula]] prigel ing pertanian. Nalika perang [[Bharatayuda]], panjenengane ingkang saged ngluluhaken manahipun [[Prabu Salya]]. Sebab [[Prabu Salya]] tasih sederekipun [[Dewi Madrim]], lan sejatina panjenengane tansah sarujuk ing kabecikan Pandhawa. Mangka [[Prabu Salya]] maringi pirsa tumrap [[Nakula]] lan [[Sadewa]] dene ingkang saged ngalahaken panjenengane inggih punika [[Puntadewa]], sebab[[Puntadewa]] kagungan getih pethak.
 
===Sadewa===
63.038

besutan