Fotografi: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
c (→‎top: éjaan using AWB)
 
Fotografi kang gegayutan karo [[teknologi]] nembe dikenal kurang luwih 150 taun kepungkur, nanging yen ngenani gambar rong dimensi kang diasilake saka anane sunar (cahya), fotografi wis ana nalika sadurunge [[Masehi]].
Tetembungan fotografi dianggo pisanan deningdéning [[Sir John Herschel]] ing taun [[1839]]. Fotografi dumadi saka tembung ing basa [[Yunani]] ya iku ''Phobos'' lan ''Graphoo''.<ref name="satu"/> ''Phobos'' tegese cahya utawa sunar lan ''graphoo'' tegese nulis.<ref name="dua"/> Fotografi bisa ditegesi minangka pakaryan nggawé gambar kanthi srana [[lensa]] lan [[film]] utawa ''pelat peka cahaya.''<ref name="satu">{{id}}[http://id.shvoong.com/exact-sciences/physics/2110410-pengertian-fotografi/ Pengertian Fotografi] (dipuntingali 29 Juli 2011)</ref> Lensa ngasilake wewayangan nyata kang dijupuk deningdéning film ([[plastik]] bening kang dilapisi emulsi [[perak]] halide). Bageyan film kang kena sunar bakal ngumpulake partikel perak halide. Yen film kasebut dicuci nganggo ''larutan hypo'', bageyan kang kena sunar mau bakal luwih peteng tinimbang bageyan liyane. Gambar positif ([[fotograf]]) digawé ing sandhuwure ''kertas peka cahaya''.Film kang wis ''dicuci'' mau dipasang ing ndhuwure banjur dipadhangi. Bageyan negatif kang padhang bakal nerusake sunar lan ndadekake ireng ing kertas miturut karo wewayangan wujude.<ref name="satu"/>
 
== Cathetan suku ==
63.076

besutan