Hatta Rajasa: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
c (éjaan using AWB)
}}
 
'''Ir M Hatta Rajasa''',({{lahirmati|[[Palembang]], [[Sumatera Selatan]]|18|12|1953}}) pangusaha lan [[CEO]] kang sukses kang saiki konsentrasi dadi politisi <ref name="hatta">{{id}}[http://www.tokoh-indonesia.com/ensiklopedi/h/hatta-rajasa/biografi/index.shtml biografi Hatta Rajasa] dipununduh tanggal 29 Juni 2011</ref>. Sauwisé mlebu partai, kabeh perusahaan kang diduweni deningdéning Hatta Rajasa di edol, Hatta uga dianggep dadi penganut [[pluralisme]] ning polotik, lan anduweni obsesi dadi [[politisi]] negarawannagarawan kang ngatumakaké kapentengan rakyaté.<ref name="hatta"/> Wus biasa kerja abot, jujur, mandiri lan biasa kerjasama awit cilik. Sekjen Partai Amanat Nasional iki, dipercaya kanggo nunjukake ''integritas'' lan ''kapasitas''é njabat dadi Menristek ning Kabinet Gotong-Royong lan dadi Menteri Perhubungan ning Kabinet Indonésia kang anyar.<ref name="hatta"/>
 
==Pendidikan==
*1977-1980: Situs Teknik, PT. Bina Patra Jaya - Rekayasa Air Situs Nah
===Pangalaman Internasional===
Pangalaman Internasional kang prenah dilakoni deningdéning Hatta Rajasa <ref name="rajasa"/>:
*September 1997:Anggota Delegasi Indonésia kango meluni partemuan [[APEC]], [[Kanada]]
*September 2000:Anggota Delegasi Indonésia ning Partai Politik nalika partemuan [[Asia]], [[Filipina]]
*September 2001:[[ASEAN]] Sains & Teknologi Rapat, [[Brunei Darussalam]]
*November 2001:Forum Kerjasama [[Nuklir]] ning [[Asia]] (FNCA), Tokyo
*Maret 2002: Kunjungan kanegarankanagaran karo Presiden Republik [[Indonésia]] kanggo [[India]], [[Cina]], [[Korea Selatan]], lan [[Korea Utara]]
*April 2002:Para Pemimpin ke-5 Taunan Pamarintah [[Microsoft Konferensi]], [[Seattle]], [[Amerika Serikat]]
*Mei 2002:G-15 Patemon [[Menteri Sains & Teknologi]], [[Caracas]], [[Venezuela]]
*Juni 2002:Kunjungan kanegarankanagaran karo Presiden Republik Indonésia menyang [[Italia]], [[Inggris]], [[Austria]], Republik [[Ceko]] lan [[Slovakia]]
===Pangalaman Liyan===
Saliyané pangalaman ing tingkat internasional, Hatta Rajasa uga anduweni pangalaman liya ning Indonésia lan ning negaranagara jaba, kayata <ref name="rajasa">{{en}}[http://www.iaea.org/About/Policy/GC/GC46/cv_rajasa.html Presiden Curriculum Vitae] dipununduh tanggal 29 Juni 2011</ref>
*Wakil Ketua Alumni [[ITB]], Cabang [[Jakarta]]
*Wakil Ketua, Indonésian Petroleum lan Panas Bumi Asosiasi Pengeboran (APMI)
63.224

besutan