Basa Madura: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (éjaan using AWB)
|}
 
'''Basa Madura''' iku basa sing dipituturake deningdéning [[wong Madura]]. Basa iki digunakake in pulo [[Madura]], [[Jawa Wétan]] lan tlatah-tlatah liyane.
 
== Tlatah panyebarané Basa Madura ==
 
Basa Madura sing ing basa asliné diucapaké "medhureh" dipituturaké utamané ing tlatah Madura, kapuloan Kangéan, Masalembo, lan tlatah wétaning [[Jawa Wétan]], kayata ing [[Surabaya]], [[Pasuruan]], [[Malang]], lan mayoritas ing wilayahwewengkon [[Probolinggo]], [[Situbondo]], [[Bondowoso]], [[Lumajang]], [[Jember]] lan [[Banyuwangi]]. Sakliyane iku, uga akèh wong Madhura ing tlatah [[Kalimantan]]. Kira-kira cacahé ana 10 utawa 15 yuta jiwa.
 
== Undhak-usuké basa Madura ==
63.840

besutan