Listrik: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
c (→‎Sipate listrik: éjaan using AWB)
c (→‎Sipate listrik: éjaan using AWB)
 
==Sipate listrik==
Listrik nyebabake munggahe patang gaya dhasar kang alami lan sifate kang ajeg ing barang kang bisa diukur.<ref name="internet2">{{id}}[http://www.azhie.net/2012/04/pengertian-arus-listrik.html pengertian arus listrik] (dipunundhuh tanggal 2 Januari 2013)</ref> Ana ing kasus iki, frasa “jumlah listrik” uga digunakake frasa “muatan listrik” lan uga “jumlah muatan”.<ref name="internet2"/> Ana rong jinis muatan listrik ya iku positif lan negatif.<ref name="internet2"/> Saka eksperimen, muatan kang padha jinise bakal padha-padha nulak lan muatan kang beda jinise bakal tarik-tarikan.<ref name="internet2"/> Gedhe ne gaya tarikan lan tulakan iku ditetepake deningdéning hukm Coulomb. Ana efek saka listrik kang dirembug ing fenomena listrik lan elektromagnetik.<ref name="internet2"/>
 
Satan uni SI saka muatan listrik ya iku coulomb, kang duwe singkatan “C”.<ref name="internet2"/> Simbole Q digunakake ing persamaan kanggo ngewakili kuantitas listrik utawa matan.<ref name="internet2"/> Tuladhane, “Q=0,5 C” tegese “kuantitas muatan listrike yaik 0,5 coulomb”.<ref name="internet2"/>
 
Yen listrik ngalir saka bahan khusus, kaya wolfram lan tungsten, cahaya pijar kang dipancarake deningdéning logam iku.<ref name="internet2"/> Bahan-bahan kaya ngono dianggo ing lampu bohlam.<ref name="internet2"/>
 
Saben listrik ngalir mawa bahan kang ora duwe hambatan, mula bakal diculake panas.<ref name="internet1"/> Saya gedhe arus listrike, mula panas kang metu bakal san saya dhuwur.<ref name="internet1"/> Sipat iki dianggo ing elemen [[setrika]] lan [[kompor]] listrik.<ref name="internet1"/>
62.866

besutan