Askariasis: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB
c (éjaan using AWB)
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB)
}}
 
'''Askariasis''' yaikuya iku lelara [[parasit]] kang disebabaké déning [[Nemathelminthes]] ''Ascaris lumbricoides''. Askariasis yaikuya iku lelara kaping pindo paling sering ditemuni merga makhluk parasit.
 
== Hospes lan distribusi ==
Hospes utawa inang saka Askariasis yaikuya iku [[manungsa]]. Ning [[manungsa]], larva ''Ascaris'' bakal dadi dewasa lan bisa nganakaké kopulasi sarta akiré ngendhog.
 
Lelara ini sipaté [[kosmopolitan|kosmopolit]], bakal ditemuni ning saluruh donya. Prevalensi askariasis kira-kira 70-80%.
18.000

besutan