Racun: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (→‎Klasifikasi: éjaan, replaced: sehat → séhat (2) using AWB)
c (éjaan using AWB)
 
== Terminologi ==
Racun nduweni arti padha karo tembung [[toksin]] lan [[bisa]], nanging maksud bedha-bedha.<ref name="internet1"/> tembung "toksin" artine racun sing diasilke saka proses [[biologi]], utawa disebut [[biotoksin]].<ref name="internet1"/> Bisa artine cairan sing mengandung racun kang diasilke deningdéning kewan nalika proses jaga awak utawa nyerang kewan liyane nganggo cokotane.<ref name="internet1"/>
 
== Klasifikasi ==
Ana ing buku forensik medis sing ditulis deningdéning [[JL Casper]], racun dibedakake dadi 5 golongan, ya iku:
# Racun iritan, ya iku racun sing bisa nyebabake iritasi lan radang, tuladhane [[asam mineral]], [[fungi beracun]], lan [[preparasi arsenik]].<ref name="internet2">{{id}}[http://www.lintasberita.com/Lifestyle/Keséhatan/berbagai-racun-mematikan-di-sekeliling-kita_2 Berbagai Racun Mematikan di Sekeliling Kita ] (Dipuntingali tanggal 17 Juni 2011)</ref>
# Racun sing nyebabke [[hiperemia]], racun narkotik, sing akibate bisa fatal ing [[otak]], [[paru-paru]], lan [[jantung]].<ref name="internet2"/> Tuladha [[opium]], [[tembakau]], [[konium]], [[dogitalis]], lsp.<ref name="internet2"/>
63.840

besutan