Saksofon: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB)
c (éjaan using AWB)
[[gambar:Saxophone alto.jpg|thumb|200px|gambar saksofon]]
'''Saksofon''' dikembangaké taun 1840-an deningdéning Adolphe saksofon, dheweké saka kebangsaan Belgia. Nalika esih nyambutgawe ana ing toko piranti bapake nang Brussels, Adolphe miwiti ngembangaké piranti kang duweni proyeksi instrumen kuningan kang lewih lincah saka piranti musik damu kayu.
Saksofon piranti sing isih mèlu kulawarga ''woodwind''. Saksofon biasané digawé saka [[logam]] lan carané nganggo nggunakaké ''single-reed'' kaya [[klarinet]]. Saksofon biasané kerep digunakaké ing ''big band music'' lan jazz, nanging wiwitané saksofon digunakaké minangka piranti [[orkestra]] lan band militer. Saiki wis akèh [[merk saksofon]] kang sumebar ing pasaran kayata; ''Selmer, Conn, Yamaha, Yanagisawa, L.A.Sax, Jupiter, Lincoln, La Fleur, Weril, Lark, lan Subaru.''
 
 
==Jenisé saksofon==
Beda karo [[tuts]] piano sing bisa duwé akèh titi laras wiwit saka ''do'' paling cendhak nganti ''do'' paling duwur, saksofon ora bisa akèh kaya [[piano]]. Mula saksofon digawé kanthi akèh ukuran kanggo ngasilaké titi laras kang jangkep kaya piano. Saksofon cacahé ana 14 jenis. Saka 14 jenis kuwiiku kang kerep kasebut ya iku saksofon [[sopran]], alto, lan tenor. Saksofon sopran bentuké lurus kaya kang dianggo Kenny G. Saksofon alto bentuke rada mlengkung kaya huruf "J". Jenis iki biasané dianggo Dave Koz. Ing nduwuré alto ana saksofon tenor, lan biasané diarani saksofon [[jazz]]. Kang luwih gedhé manèh ya iku saksofon bariton.<ref>{{id}}[http://debritto.net/isi/yuk_main_saxophone Yuk Main Saxhophone]</ref>
 
==Referensi==
63.840

besutan