Pinocchio (filem 1940): Béda antara owahan

11 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
(sithik)
c (éjaan using AWB)
| gross = $84.254.167 <small>(inc. reissues)</small><ref>{{cite web|title=Pinocchio|publisher=[[Box Office Mojo]]|url=http://boxofficemojo.com/movies/?id=pinocchio.htm|accessdate=16 Maret 2013}}</ref>
}}
'''''Pinocchio''''' inggih punika salah satunggaling film [[animasi]] saking Amerika ingkang dipundamel ing taun [[1940]] ingkang dipunprodhukusi deningdéning [[Walt Disney]] adhedhasar cariyos ''[[The Adventures of Pinocchio]]'' déning [[Carlo Collodi]]. Film punika inggih minangka film ingkang kaping kalih ingkang dipundamel wonten ing [[Dhaptar Animasi klasik Walt Disney]]. Film Pinokio inggih dipundamel sasampunipun film [[Snow White ang the seven dwars (1937 pilem)]] suksès dipundamel. Pinokio inggih sepisanan dipunwedalken wonten ing teater déning [[RKO Radio Pictures]] ing tanggal [[7 Pebruari]] [[1940]].
 
Alur cariyosipun film Pinokio inggih punika nyariosaken satunggaling tukang kayu ing alas ingkang sampun sepuh kanthi asma [[Mister Gepetto|Gepetto]] ingkang lajeng damel satunggaling [[ringgit]] saking [[kayu]] ingkang dipunparingi nama Pinokio ingkang lajeng dipungesangaken déning peri [[biru]], ingkang nyariosaken bilih piyambakipun saged dados manungsa ingkang nyata ananging kanthi sarat piyambakipun kedah dados tiyang ingkang wantun, jujur, lan boten egois.
Fil Pinokio inggih dipunadapsi deningdéning Aurelius Battaglia, William Cottrell, Otto Englander, Erdman Penner, Joseph Sabo, [[Ted Sears]], lan Webb Smith saking buku Collodi. Prodhuksi film punika dipunsupervisi deningdéning [[Ben Sharpsteen]] lan [[Hamilton Luske]], lan serial filmipun dipun sutradarai deningdéning [[Norm Ferguson (animator)|Norman Ferguson]], [[T. Hee]], [[Wilfred Jackson]], [[Jack Kinney]], lan Bill Roberts.
 
==Pemain==
* [[Dick Jones (actor)|Dickie Jones]] minangka Pinokio. Jones ugi dipunsuwantenaken deningdéning Alexander. Pinokio dipundamel animasi déning [[Milt Kahl]], [[Frank Thomas]] lan [[Ollie Johnston]] dene Alexander inggih dipundamel animasinipun déning [[Eric Larson]].
* [[Cliff Edwards]] minangka [[Jiminy Cricket]]. Jiminy Cricket inggih dipundamel animasi déning [[Ward Kimball]].
* [[Christian Rub]] minangka [[Mister Geppetto]], lan film punika inggi dipundamel animasinipun déning [[Art Babbitt]].
* [[Figaro (Disney)|Figaro]] lan Cleo, Geppetto's [[tuxedo cat]] lan [[goldfish]]. Tokoh punika inggih dipundamel animasinipun deningdéning [[Eric Larson]].
* [[The Fox and the Cat|John Worthington Foulfellow]] ([[Walter Catlett]]), ingkang dipunmangertosi deningdéning Honest John. Film punika dipundamel animasinipun déning [[Norm Ferguson (animator)|Norm Furgeson]].
* [[The Fox and the Cat|Gideon]].
* [[Charles Judels]] minangka [[Mangiafuoco|Stromboli]]. Film punika inggih dipundamel animasinipun déning [[Charles August Nichols]].
* [[Evelyn Venable]] minangka [[The Fairy with Turquoise Hair|The Blue Fairy]], Tokoh punika inggih dipundamel animasinipun deningdéning Jack Campbell.
* [[Frankie Darro]] minangka [[Candlewick (Pinocchio character)|Lampwick]]. Tokoh punika inggih dipundamel animasinipun deningdéning [[Fred Moore (animator)|Fred Moore]].
* [[Thurl Ravenscroft]] minangka [[The Terrible Dogfish|Monstro]], the [[sperm whale]] that swallows Geppetto, Figaro, lan Cleo ing salebeting lampahan madosi Pinokio. Suwantenpun tokoh punika inggih dipunisi deningdéning [[Thurl Ravenscroft]], tokoh punika inggih dipundamel animasinipun déning [[Wolfgang Reitherman]].<ref name="Gabler, Neal 2006">Gabler, Neal (2006) ''Walt Disney, The Triumph of American Imagination'', Alfred A. Knopf Inc. New York City, U.S.A</ref>
 
==Bebungah==
== Soundtrack ==
{{Main|Pinocchio (soundtrack)}}
Lagu ''Pinocchio'' inggih dipundamel dèning [[Leigh Harline]] lan Lirikipun deningdéning [[Ned Washington]]. [[Leigh Harline]] lan [[Paul Smith (composer)|Paul J. Smith]]
* "[[When You Wish upon a Star]]" - Jiminy Cricket, Chorus
* "Little Wooden Head" - Geppetto
 
[[Kategory:Film Animasi Amérika Sarékat]]
 
[[Kategori:Film taun 1940]]
63.493

besutan