Darmagosa: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
Tidak ada ringkasan suntingan
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
[[Gambar:Darmagosa.Jpg|thumb|120px| Darmagosa]]
'''Darmagosa''' utawa kasebut Prabu Darmagosa dadi raja ing negara [[Cedi]], sakdurungé Prabu Supala. Pramèswari Prabu Darmagosa yaikuya iku Dèwi Sruta. Saking pasangan kuwi lair anak kang jenengé Prabu Supala lan nggawé ontran-ontran gègèré sesaji Raja Surya ingkang digawé Prabu [[Yudistira]]. Nanging, sumpah [[Prabu Kresna]] kang janjéni karo Dèwi Sruta menawa Supala lair, jaré mati lan uripé ana ing tangan Kresna. Menawa Supala nggawé salahé dening Kresna, durung kaping satus, Kresna isih ngampuni. Menawa kesalahan sampun genep kaping satus, gelem ora gelem Supala dipatèni déning Kresna.
 
{{rintisan}}
 
[[Kategori:paragaParaga Wayang]]
18.000

besutan