Snow White and the Seven Dwarfs (filem 1937): Béda antara owahan

c
éjaan using AWB
c (éjaan using AWB)
| cinematography = Max Morgan
| runtime = 83 menit
| country = {{negaranamanagaranama|USA}}
| language = Inggris
| budget = $1,488,000
| gross = $66,596,803
}}
'''''Snow White and the Seven Dwarfs''''' ("Putri Salju lan Pitung Kurcaci") inggih punika salah satunggaling [[film]] [[animasi]] ingkang dipunasilaken déning [[Walt Disney]] lan dipuntayangaken wonten ing [[bioskop]] deningdéning [[RKO Radio Pictures]] wonten ing tanggal [[4 Pebruari]] [[1937]] wonten ing Bioskop Carthay Circle ing [[Amerika Serikat]]. Film lan wii- wijinan ingkang dipunasilaken ing jaman kuno deningdéning [[Brothers Grimm]], [[Snow White]].{{sfn|Barrier|1999|p=229}}
 
==Sujarah==
Punika inggih minangka pilem sepisanan kanggé fitur pilem ingkang dawa wonten ing sujarah [[kartun]], dene [[vileivle]] inggih ingkang minangka film kartun ingkang sepisanan dipunprodhuksi ing perusahaan kartun Amerika Serikat, pilem ingkang sepisanan ngedalaken werna ingkang jangkep saking wiwitan ngantos pungkasanipun, lan ingkang sepisanan dipunprodhuksi deningdéning [[Walt Disney]], lan ugi minangka pilem sepisanan wonten ing jaringan kartun saking Disney (saged dipuntingali [[Dhaptar film Disney]].<ref name = Smith33>Smith, Dave. ''[[Disney A to Z]]'', Third Edition, (2006), page 33.</ref>
Pilem punika dipunmodhifkasi deningdéning artis "''storyboard''", Dorothy Ann Blank, Richard Creedon, Merrill De Maris, Otto Englander, Earl Hurd, Dick Rickard, [[Ted Sears]] lan Webb Smith saking cariyos [[dongeng]] [[Jerman]] ''[[Snow White]]'' deningdéning Brother Grimm, lan Davd Hand ingkang minangka direktur nginggilipun, dene William Cottrell, [[Wilfred Jackson]], Larry Morey, Perce Pearce, lan [[Ben Sharpsteen]] ingkang wonten ing bageyan individualipun film.
 
''Snow White'' inggih minangka salah satunggal saking namung kalih film animasi ingkang mlebet dhpatar ''American Film Institute'' utawi dhaptar 100 pil Amerika ingkang paling saé ing sadangunipun jaman tain [[1997]] (dene film ingkang sanesipun inggih punika film Disney ''[[Fantasia (film)|Fantasia]]'', ingkang pikantuk nimer 49. Dene film ''Snow White and the Seven Dwarfs'' punika pikantuk urutan ingkang langkung inggil ing urutan nomer 34 wonten ing dhaptar Edisi Ulang taun kaping 1- ingkang dipun update ing taun [[2007]], lan ing wekdal punika, film punika inggih namung pilem saking perusahaan Walt Disney ingkang mlebet wonten ing dhaptar pilem animai tradhisi. Lan ing taun salajengipun, AFI nyebat pilem punika minangka 10 pilem animasi paling inggil ing Amerika lan ingkang paling sae ing sadangunipun jaman.
62.866

besutan