Sisupala: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 5 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q2978464 (translate me))
c (→‎top: éjaan using AWB)
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
'''Sisupala''' utawi ''Shishupala'' ([[Sansekerta]]: शिशुपाल, [[IAST]]: Śiśupāla), wonten salebeting [[wiracarita]] [[Mahabharata]] inggih punika putranipun [[Damagosa]]-Raja [[Chedi]] kaliyan [[Srutadewa]]-rayinipun [[Wasudewa]]. Pramila mekaten, panjenenganipun minangka sadulur sepupunipun [[Kresna]], ananging ugi musuh bebuyutanipun Kresna. Kenging punapa?amargi Kresna sampun ngrebut [[Rukmini]]-tiyang ingkang badhe dipun garwa. Sisupala dipunpejahi deningdéning Kresna wonten ing upacara [[Rajasuya]] ingkang dipunwontenaken [[Yudhistira]] minangka ukuman amargi sampun ngina.
 
[[Kategori:Kresna]]
63.849

besutan