Universitas Magnaura: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku, dokter → dhokter using AWB)
c (→‎top: éjaan using AWB)
'''Universitas Magnaura''' (Πανδιδακτήριον της Μαγναύρας) utawa dikenal kanthi jeneng '''Universitas Konstantinopel''' ngadhek ing tahun 425 nalika masa Kekaisaran Bizantium kanthi jeneng Pandidakterion (Πανδιδακτήριον). Para sarjana saka biyèn nyebut kanthi jeneng [[universitas]] kang no 1 ing donya, sanajan sebagéan akèh wong mènèhi predikat universitas pertama ing donya kanggo Universitas Bologna, ing dasar salah sawijining definisi ''universitas'', lan mandang Universitas Bologna ya iku[[perguruan tinggi]] pertama kang nggunaak é istilah [[Universitas]]<ref name="internet 1">{{id}} [http://blog.umy.ac.id/winner/2011/11/16/universitas-terbaik-sejarah-universitas/ www.blog.umy.ac.id:Universitas Terbaik | Sejarah Universitas] (diunduh tanggal 28 Oktober 2012)</ref>. Perguruan tinggi ing [[Konstantinopel]] wus dadi lembaga akademis kang wus bertahun-tahun sadurungé disebut universitas; lembaga asli didiriaké ing abad ke-5 deningdéning kaisar Theodosius II. Dalam universitas iki ana fakultas kedhokteran, filsafat lan hukum.Nalika iku akèh sekolah ékonomi, perguruan tinggi, politeknik, perpustakaan lan akademi seni rupa uga dibuka ing kota Konstantinopel<ref name="internet 2">{{id}} [http://www.anascava.com/universitas-magnaura/ www.anascava.com:Universitas Magnaura] (diunduh tanggal 28 Oktober 2012)</ref> .
 
== Cathetan suku ==
63.083

besutan