Uwuh: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (→‎Kagunan ngolah larahan: éjaan, replaced: sehat → séhat (2) using AWB)
c (éjaan using AWB)
=== Miturut bahan ===
'''Miturut bahane''' Larahan iku di kelompokake dadi larahan [[organik]] lan [[anorganik]]
* Larahan organik ya iku larahan sing asale saka barang ana kandungan unsure bahan organik, koyoto sisa-sisa [[janganan]] (sayuran), kéwan, [[deluwang]], petilan-petilan [[kayu]] saka piranti rumah tangga, petilan-petilan kayu, [[suket]] lan sak panunggalipun.Sejatine proses pangolahe larahan ora winates diayahi deningdéning pabrik utawa perusahaan gedhe. Para warga lumrah uga bisa ngayahi utawa nglakoni dewe.Umpamane larahan organik sisa-sisa rumah tangga saka sisane para ibu masak saka [[janganan]] (sayuran) apa dhene gegodhongan bisa dirajang-rajang kanggo campuran pakan ingon-ingon bangsane [[pitik]], [[bebek]], [[menthok]], lan [[banyak]], utawa dipakakake [[raja kaya]]
* Larahan anorganik ya iku larahan sing ora bisa ajur utawi lebur karo lemah lan bisa ngrusak kasuburane lamah utawa nuwuhake [[polusi]] kayata [[gendul]] [[plastik]], tilas [[ban]] [[mobil]], rongsokan [[omplong]], [[tong]], [[gabus]] lan sakpiturute. Larahan anorganik ora bisa lebur ing [[lemah]].
 
== Sumber ==
* [http://develop.consumerium.org/] Pirsani uga [http://develop.consumerium.org/wiki/index.php?title=Waste&action=history sejarah] saka [http://develop.consumerium.org/wiki/index.php/Waste artikel asalnya]. Artikel asli dibabar kanthi lisènsi [[GFDL]] v 1.2.
* [http://dataservice.eea.eu.int/atlas/viewdata/viewpub.asp?id=392 Sektor-sektor sing ngasilaké larahan ing negaranagara-negaranagara EEA 1992-1997], ''European Environmental Agency'', 2005/01/05 ing URI ybs.
 
== Pranala njaba ==
63.840

besutan