Sumatra: Béda antara owahan

7 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
→‎Transportasi: éjaan using AWB
c (éjaan using AWB)
c (→‎Transportasi: éjaan using AWB)
Kutha-kutha ing pulo Sumatra digandhéngané déning telung ruas dalan lintas, ya iku lintas tengah, lintas wétan, lan lintas kulon. Ing sapérangan bagéan pulo Sumatra, sepur dadi sarana transportasi alternatif. Ing bagéan kidul, jalur sepur kawiwitan saka pelabuhan Panjang ([[Lampung]]) tekan Lubuk Linggau ([[Sumatra Kidul]]). Ing tengah pulo Sumatra, jalur sepur mung ana ing [[Sumatra Kulon]]. Jalur iki ngubungaké kutha [[Padang]] kaliyan [[Sawah Lunto]] lan kutha Padang kaliyan kutha [[Pariaman]]. Samangsa kolonial Walanda tekan taun [[2001]], jalur Padang - Sawah Lunto dipigunaaké kanggo pangangkutan batu bara. Nanging nalika cadhangan batu bara ing Ombilin wiwit nipis, jalur iki ora dipigunaaké manèh. Wiwit akhir taun [[2006]], pamaréntah provinsi SumatraKulon, mengaktifaké maneh jalur iki minangka jalur sepur wisata.
Ing lor Sumatra, jalur sepur mbentang saka kutha [[Medan]] tekan kutha [[Tebing Tinggi]]. Ing jalur iki, kereta api dipigunaaké minangka sarana pangangkutan klapa sawit lan penumpang.
Kanggo kutha-kutha ing njaban pulo, dihubungaké kanthi bandhar udhara lan palabuhan laut sing ana ing saben kutha krajan propinsi. BandharaPapan Anggegana Internasional mung ana ing Medan, Padang, lan Batam.
 
== Ékonomi ==
63.857

besutan