10 Hygiea: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: Keluwarga → kulawarga (2) using AWB
c (→‎Pranala njaba: All info is kept in Wikidata, removed: {{Link GA|en}} using AWB (10903))
c (éjaan, replaced: Keluwarga → kulawarga (2) using AWB)
| adjectives=Hygiean
| named_after = [[Higieia]]
| mp_category=[[Sabuk utama]] (Keluwargakulawarga Hygiea)
| orbit_ref = <ref name=jpldata/>
| epoch=30 November 2008 ([[Dina Julian]] 2454800,5)
| surface_grav=0,091 m/s²
| escape_velocity=0.21 km/s
| rotation=27,623 [[jam|jam]] (1,15 [[dina]])<ref name=jpldata>{{cite web
|title=JPL Small-Body Database Browser: 10 Hygiea
|url=http://ssd.jpl.nasa.gov/sbdb.cgi?sstr=10
| single_temperature=~164 [[kelvin|K]]<br>''maks:'' 247 K (−26° C) <ref name="Lim2005">{{cite journal| author=L.F. Lim | title=Thermal infrared (8–13 µm) spectra of 29 asteroids: the Cornell Mid-Infrared Asteroid Spectroscopy (MIDAS) Survey| journal= Icarus|volume= 173| issue=2|page= 385|year=2005| doi=10.1016/j.icarus.2004.08.005| last2=McConnochie| first2=T| last3=Belliii| first3=J| last4=Hayward| first4=T| bibcode=2005Icar..173..385L}}</ref>
}}
'''10 Hygiea''' iku sawijining [[asteroid]] sing ana ing [[Sabuk asteroid|sabuk asteroid utama]]. Kanthi dhiamèter sing sithik mbujur sadawané 350-500 350–500&nbsp;km, lan duwé massa kira-kira 2,9% saka total massa sabuk utama,<ref>"Mass of 10 Hygiea" 0.445 / [http://iau-comm4.jpl.nasa.gov/EPM2004.pdf "Mass of Mbelt"] 15 = 0.0296</ref> Hygiea iku asteroid paling gedhé kapapat jroning babagan volume lan massa. Hygiea arupa asteroid tipe C peteng sing paling gedhé kanthi lumahané sing sugih [[karbon]].
 
== Réferènsi ==
 
{{DEFAULTSORT:Hygiea}}
 
[[Kategori:Asteroid sing dijenengi saka mitologi Yunani]]
[[Kategori:Asteroid keluwargakulawarga Hygiea]]
[[Kategori:Asteroid tipe C]]
18.000

besutan