Origenes: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: keluwarga → kulawarga (2) using AWB
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: keluwarga → kulawarga (2) using AWB)
[[Gambar:Origen.jpg|thumb|right|Origenes, cendekiawan paling hébat abad katelu]]
'''Origenes''' ([[basa Yunani]]: {{polytonic|Ὠριγένης}}) lair ing [[Alexandria]] watara taun [[185]].<ref name="internet1">{{id}}[http://biokristi.sabda.org/origenes Origenes ] (Diaksès tanggal 3 Agustus 2011)</ref> Dhèwèké asalé saka keluwargakulawarga [[Kristen]] kang salèh.<ref name="internet1"/> Kira-kira ing taun [[201]], bapak saka salah sijiné tokoh gréja kang misuwur iku, [[Leonidas]], dikunjara ing sapanggonan disiksa déning [[Septimus Severus]].<ref name="internet1"/> Origenes nulis surat kanggo bapaké kang ana ing pakunjaran supaya ora mbaléla Kristus demi keluwarganékulawargané.<ref name="internet1"/> Nanging Origenes péngin nyerahaké awaké ing panguwasa supaya bisa dadi martir bareng-bareng karo bapaké, nanging ibuné nglarang lan ndhelikaké sandhangané supaya ora lunga.<ref name="internet1"/>
 
Sawisé [[Leonidas]] mati dadi martir, bandané disita, lan bojoné ora kerumat lan anak-anaké kang ana 7.<ref name="internet1"/> Origenes wiwit kerja dadi [[guru]] [[sastra Yunani]] lan [[panyalin naskah]].<ref name="internet1"/> Amarga akèh wong-wong pinter kang wis mati, Alexandria kang disiksa, saéngga sekolah [[katekisasi]] Kristen butuh banget tenaga kanggo mulang.<ref name="internet1"/> Ing umur [[18]] taun, Origenes wis dadi [[kepala sekolah]] ing sekolah katekisasi iku lan wiwit mulang sinau lan nulis.<ref name="internet1"/>
18.000

besutan