Sutan Syahrir: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: Indonesia → Indonésia (8) using AWB
c (éjaan using AWB)
c (éjaan, replaced: Indonesia → Indonésia (8) using AWB)
|death_date = {{death date and age|1966|4|9|1909|3|5}}
|death_place = {{flagicon|Swiss}} [[Zurich]], [[Swiss]]
|nationality = {{flag|IndonesiaIndonésia}}
|party = [[Partai Sosialis IndonesiaIndonésia|PSI]]
|spouse = Maria Duchateau <br /> Siti Wahyunah
|children =
|signature =
}}
'''Sutan Syahrir''' (éjaan biyèn:'''Soetan Sjahrir''') ({{lahirmati|[[Kutha Padangpanjang|Padangpanjang]], [[Sumatra Kulon]]|5|3|1909|[[Zürich]], [[Swiss]]|9|4|1966}}) ya iku sawijining [[pulitikus]] lan [[Perdhana Mentri|perdhana mentri]] pisanan ing [[Indonésia]].<ref name="internet1">{{id}}[http://nurulfikri.sch.id/index.php/isi-situs/kisah-inspiratif/53-kisah-inspiratif/178-sutan-syahrir-1909-1966.html nurulfikri.sch.id]</ref> Dhèwèké njabat dadi [[Dhaptar Perdhana Mentri Indonésia|Perdhana Mentri Indonésia]] saka [[14 November]] [[1945]] nganti tekan [[20 Juni]] [[1947]].<ref name="internet1"/> Syahrir ngedegaké [[Partai Sosialis IndonesiaIndonésia]] ana ing taun [[1948]].<ref name="internet1"/> Sutan mati ana ing pangasingan nalika dadi tawanan pulitik lan dikubur ing [[TMP Kalibata]], [[Dhaérah Khusus Kutha krajan Jakarta|Jakarta]].<ref name="internet1"/>
 
== Babad slira ==
 
== Akir urip ==
Taun 1955 PSI gagal ngumpulaké swara jroning [[Pemilu ing Indonésia#Pemilu 1955|pamilihan umum]] pisanan ing Indonésia. Sawisé kasus PRRI taun 1958<ref>[http://books.google.com/books?id=SawyrExg75cC&pg=PA328&dq=sjahrir+prri+permesta&hl=de&sig=Xvy1bC5SNiHKfMUICFLRmJqF2Lw Robert Cribb, Audrey Kahin ''Historical Dictionary of IndonesiaIndonésia'', Metuchen, N.J.: Scarecrow Press, 1992]</ref>, gegandhèngan Sutan Syahrir lan Présidhèn [[Soekarno]] saya ala nganti akiré PSI dibubaraké taun 1960. Taun 1962 tekan taun 1965, Syahrir dicekel lan dikunjara tanpa diadili nganti nandhang ''stroke''. Sawisé iku Syahrir diidinaké kanggo tetamba menyang [[Zürich]], [[Swiss]], salah sawijining kanca cerak sing tau njabat wakil ketua PSI [[Sugondo Djojopuspito]] ngeteraké dhèwèké menyang [[Papan Anggegana Kemayoran]] lan Syahrir ngekep Sugondo kanthi luh, lan akiré ninggal ing Swiss nalika tanggal [[9 April]] [[1966]].
 
== Cathetan sikil ==
{{reflist}}
 
{{Pahlawan IndonesiaIndonésia}}
 
[[Kategori:Pulitikus Indonésia]]
[[Kategori:Tokoh sosialis Indonésia]]
[[Kategori:Pahlawan nasional IndonesiaIndonésia]]
[[Kategori:Perdhana Mentri Indonésia]]
[[Kategori:Duta Besar IndonesiaIndonésia]]
[[Kategori:Menteri Dalam Negeri IndonesiaIndonésia]]
[[Kategori:Mentri Manca Nagara Indonésia]]
[[Kategori:Tokoh saka Padangpanjang]]
18.000

besutan