Daging: Béda antara owahan

141 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: Indonesia → Indonésia (2) using AWB
c (→‎Referensi: All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|es}} using AWB (10903))
c (éjaan, replaced: Indonesia → Indonésia (2) using AWB)
'''Daging''' iku bagéan saka [[kéwan]] (sebagéan gedhé jaringan [[otot]]) minangka [[panganan]], kadhang-kadhang ora klebu [[iwak]], [[panganan segara]], lan [[unggas]]. Wiwitané, tembung ''daging'' dimaksudaké minangka "panganan" waé.
 
== Industri daging ing IndonesiaIndonésia ==
=== produksi daging mamalia ===
Ing ngisor angka produksi daging saben taun ing IndonesiaIndonésia
 
# taun 2003 = 369.700 ton
# taun 2006 = 395.800 ton
# taun 2007 = 418.300 ton
# taun 2009 = 399.000 ton <ref name="nasional.kompas.com">http://nasional.kompas.com/read/xml/2009/11/21/20430515/Giliran.untuk.Padi..Kedelai..Gula..dan.Daging.Sapi.</ref>
# tahun 2010 = 410.00 ton (perkiraan)<ref>http:// name="nasional.kompas.com"/read/xml/2009/11/21/20430515/Giliran.untuk.Padi..Kedelai..Gula..dan.Daging.Sapi.</ref>
# tahun 2014 = 590.000 ton (target)<ref>http:// name="nasional.kompas.com"/read/xml/2009/11/21/20430515/Giliran.untuk.Padi..Kedelai..Gula..dan.Daging.Sapi.</ref>
sumber : dirjen peternakan (2007)<ref>http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:mJTAFqQ14SoJ:www.pustaka-deptan.go.id/publikasi/p3281095.pdf+peningkatan+produksi+daging+sapi&hl=id&gl=id&sig=AHIEtbQ-lEJ3eh9i7tlvdm0KA4xx99XUUQ</ref>
 
Daerah sing didadèkaké fokus paningkatan produksi daging sapi yakuwi Aceh, Sumut, Sumsel, Jambi, Riau, Lampung, Sumbar, Jabar, Jateng, Jatim, Yogyakarta, Bali, Kalsel, Sulsel, Sulbar, Sulteng, Sultra, Gorontalo, NTB lan NTT.
 
== Deleng uga ==
== Referensi ==
{{reflist}}
 
{{panganan-stub}}
 
[[Kategori:Daging| ]]
 
 
{{panganan-stub}}
18.000

besutan