Soekarno: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: Indonesia → Indonésia (5) using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
c (éjaan, replaced: Indonesia → Indonésia (5) using AWB)
|birth_place = {{Flagicon|Belanda}} [[Blitar]], [[Jawa Wétan]], [[Hindhia-Walanda]]
|death_date = {{death date and age|1970|6|21|1901|6|1}}
|death_place = {{Flagicon|IndonesiaIndonésia}} [[Jakarta]], [[Indonésia]]
|nationality = [[Indonésia]]
|party = [[Partai Nasional IndonesiaIndonésia|PNI]]
|spouse = [[Oetari]] (1921–1923) <br /> [[Inggit Garnasih]] (1923–1943) <br />[[Fatmawati]] (1943–1956) <br /> [[Hartini]] (1952–1970) <br /> [[Kartini Manoppo]] (1959–1968) <br /> [[Ratna Sari Dewi Soekarno|Ratna Sari Dewi]] (1962–1970) <br />[[Haryati]] (1963–1966) <br /> [[Yurike Sanger]] (1964–1968) <br /> [[Heldy Djafar]] (1966–1969)
|children = [[Guntur Soekarnoputra]] <br /> [[Megawati Soekarnoputri]] <br /> [[Rachmawati Soekarnoputri]] <br /> [[Sukmawati Soekarnoputri]] <br /> [[Guruh Soekarnoputra]] (saking Fatmawati) <br /> [[Taufan Soekarnoputra]] <br /> [[Bayu Soekarnoputra]] (saking Hartini) <br /> [[Totok Suryawan]] (saking Kartini Manoppo) <br /> [[Kartika Sari Dewi Soekarno]] (saking Ratna Sari Dewi)
| title = The Second Life of Bung Karno Analysis of the Myth (1978-1981)
| format =
| work = JSTOR:IndonesiaIndonésia Vol. 57, Archipel (Apr., 1993), pp. 175-196
| publisher = Southeast Asia Program Publications at Cornell University
| accessdate = 23 Juli
| accessyear = 2011
| quote =
}}</ref> inggih punika présidhèn kapisan [[IndonesiaIndonésia|Republik Indonésia]] ingkang mengku jabatan periode [[1945]]–[[1966]].<ref name="kasenda">{{cite book|author=Kasenda, Peter|title=Sukarno Muda: Biografi Pemikiran 1926-1933|publisher= Komunitas Bambu, Jakarta|year=2010|id=ISBN 979-3731-77}} Kaca 11, 81.</ref> Panjenenganipun kagungan peran wigatos kanggé mardikakaken bangsa Indonésia saking panjajahan [[Walanda]].<ref name="asvi">{{cite book|author=Adam, Asvi Warman|title=Membongkar Manipulasi Sejarah|publisher= Kompas Media Nusantara|year=2009|id=ISBN 979-709-404-1}} Kaca 26-32.</ref> Présidhèn Sukarno punika ingkang kagungan gagasan ngenani [[Pancasila]] amargi panjenenganipun ingkang sepisanan nyetusaken konsèp ngenani dasar nagara [[Indonésia]] punika lan panjenenganipun piyambak ingkang maringi nama [[Pancasila]].<ref name="asvi"/> Panjenenganipun punika [[Proklamasi kamardikan Indonésia|Proklamator Kamardikan]] Indonésia (sesarengan kaliyan Mohammad Hatta) ingkang dumados tanggal [[17 Agustus]] [[1945]].
 
Présidhèn Sukarno kagungan paraban '''Bung Karno'''. Bung Karno dipungantos déning [[Soeharto]].
{{reflist}}
 
{{Pahlawan IndonesiaIndonésia}}
 
{{DEFAULTSORT:Soekarno}}
18.000

besutan