1 Januari: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: Indonesia → Indonésia (2), Presidhen → Presidhèn (2) using AWB
c (Éropah using AWB)
c (éjaan, replaced: Indonesia → Indonésia (2), Presidhen → Presidhèn (2) using AWB)
* [[404]] - Pertandhingan [[gladiator]] ingkang pungkasan dipunselenggarakan ing [[Roma]].
* [[630]] - [[Muhammad|Nabi Muhammad]] sesarengan kaliyan wadyabala tentaranipun naklukaken kitha [[Mekkah]] kanthi damai.
* [[1763]] - Abraham Lincoln, PresidhenPresidhèn ka-16 [[Amérika Sarékat]] mroklamasèkaken émansipasi rasial.
* [[1801]] - Asteroid [[1 Ceres]], ingkang sepindhahan dipun panggihi.
* [[1912]] - [[Taiwan]] dipundéklarasèkaken minangka negari.
* [[1915]] - Parusahaan farmasi misuwur saking [[Jerman]], [[Bayer]], ndamel [[aspirin]] awangun tablet, sakdèrèngipun awangun puyer.
* [[1916]] - Kanggé ingkang kaping sepindhah, [[getih|rah]] ingkang sampun dipunsimpen lan dipunasrepaken dipunanggé [[transfusi]].
* [[1947]] - Perang gangsal dinten gangsal dalu antawis tentara IndonesiaIndonésia nglawan [[Walanda|Walandi]] ing Kitha [[Palembang]].
* [[1984]] - [[Brunei]] dados negara mardika.
* [[1986]] - [[Aruba]] mardika saking [[Curaçao]].
== Wiyosan ==
* [[1484]] - [[Huldrych Zwingli]], tokoh gerakan [[Reformasi Protestan]] saking [[Swiss]] (m. 1531)
* [[1930]] - [[Gaafar M. Nimeiri]], [[PresidhenPresidhèn Sudan]]
* [[1935]] - [[Paul Revere]], Pahlawan AS
 
 
== Dinten Riyadi saha Dinten Ageng ==
* Warsa Ènggal utawi ''Tahun Baru'' ([[basa IndonesiaIndonésia]]) miturut kalèndher Masèhi.
* Dinten perdamaian donya.
* HUT Kodam II Sriwijaya
18.000

besutan