Oséania: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: Indonesia → Indonésia (2) using AWB
c (→‎top: éjaan, replaced: Indonesia → Indonésia (2) using AWB)
[[Gambar:Oceania-map.JPG|thumb|250px|Péta kawasan Oseania]]
'''Oseania''' punika nami "[[bawana (kontinen)|bawana]]" ingkang kaginaaken kanggé klompok kepuloan ingkang wonten ing [[Samodra Pasifik]]. Oseania punika bawana kanthi wiyar dharatan paling alit lan cacahipun populasi paling alit nomer kalih sasampunipun [[Antartika]].
 
Ing artosan sempit (ingkang sepisanan kadhefinisi panjlajah saking [[Perancis]] kanthi asma [[Jules Dumont d'Urville]] ing taun [[1831]]), ingkang lumebet bawana Oseania inggih punika [[Polinesia]] (kalebet [[Selandia Baru]]), [[Melanesia]] (kalebet [[Nugini]]) lan [[Mikronesia]]. Éwadéné ing artosan wiyar, Oseania ugi ngliputi [[Australia]] lan [[IndonesiaIndonésia]] bagéyan wètan; nanging langka nglebetaken [[Jepang]] lan [[Kepuloan Aleut]] wonten ing klompok Oseania.
 
Sabagéyan ageng saking Oseania kapèrang saking nagari-nagari pulo ingkang alit. Australia punika setunggaling nagari kontinental, éwadéné Papua Nugini lan Timor Timur punika nagari ingkang nggadhahi watesan dharat, kalih-kalihipun kaliyan [[IndonesiaIndonésia]].
 
Nagari-nagari ing Oseania nggadhahi kamardikan kanthi jumlah ingkang kathah ragamipun saking panguwaos-panguwaos kolonial nagari-nagari kasebat lan sampun angsal pangaturan konstitusional ingkang kathah variasinipun ''sesuai dengan keadaan mereka''. Australia contonipun, inggih punika nagari ingkang kagabung ing [[Persemakmuran]], saengga ngakeni Ratu [[Elizabeth II saking Britania Raya]] punika Ratu, sauntara [[Polinesia Perancis]] inggih punika setunggaling ''pays d'outre-mer'' ("nagara luar negeri") [[Perancis]].
18.000

besutan