Wos: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: Indonesia → Indonésia (2) using AWB
c (éjaan using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: Indonesia → Indonésia (2) using AWB)
Cara anggénipun mbucal kulit gabah dados beras wonten kalih, inggih punika:
* Cara tradhisional, gabah dipundheplok nganggé lumpang utawa lesung saha alu. Salajengipun, beras dipunpisahaken saking bekatul (kulit gabah ingkang sampun alus) ngagem tampah. Bekatul piyambak saged dipunginakaken dados pakan kéwan ternak, upaminipun [[pitik|ayam]], [[mènthog]] lan [[babi]].
* Cara modhèrn, gabah dipungiling nganggé mesin panggilingan. Mawi piranti punika, beras saged langsung resik lan dipunpisah kaliyan rambut gabah (kulit gabah ingkang setengah wetah ([[basa IndonesiaIndonésia]]: ''sekam'') lan bekatul. Rambut gabah saged dados rabuk [[tetanduran|taneman]] kagem mbudhidhaya taneman hias utawi dipunbrastha ngantos dados awu. Awu punika saged dipunanggé kagem isah-isah perabot pawon ([[basa IndonesiaIndonésia]]: ''dapur'') saksampunipun dipuncampur sabun.
 
==Anatomi wos==
17.998

besutan