Sekolah menengah pertama: Béda antara owahan

19 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: kabupaten → kabupatèn (2), Indonesia → Indonésia (4) using AWB
c (éjaan, replaced: kabupaten → kabupatèn (2), Indonesia → Indonésia (4) using AWB)
{{Pendidikan ing IndonesiaIndonésia}}
'''Sekolah menengah pertama''' (dicekak '''SMP'''), iku jenjang pendidikan dhasar jroning pendidikan formal ing [[IndonesiaIndonésia]] sawisé lulus [[Sekolah dhasar]] (utawa sadrajad). Sekolah menengah pertama ditempuh jroning wektu 3 taun, wiwit kelas 7 nganti kelas 9.
 
Pelajar SMP umumé umur 12-14 taun. SMP klebu program [[wajib belajar]] pamaréntah - yakuwi [[sekolah dasar|SD]] (utawa sadrajad) 6 taun lan [[sekolah menengah pertama|'''SMP]]''' (utawa sadrajad) 3 taun. Wiwit taun [[2005]] wis dicanangaké program wajib belajar 12 taun sing ngatutaké SMA ing sawetara dhaérah, contoné ing [[Kutha Yogyakarta]] lan [[Kabupatèn Bantul]].<ref name="kompas">[http://www.kompas.com/kompas-cetak/0603/11/jogja/21941.htm "Wajar 12 Tahun Diberlakukan"], ''[[KOMPAS]]'', [[11 Maret]] [[2006]]</ref>
 
SMP diselenggarakaké déning pamaréntah utawa swasta. Wiwit lumakuné [[otonomi dhaérah]] ing taun [[2001]], pengelolaan SMP negeri ing IndonesiaIndonésia sing saduruné ana ing sangisoré [[Departemen Pendidikan Nasional Republik IndonesiaIndonésia|Departemen Pendidikan Nasional]], saiki dadi tanggung jawab [[pamaréntah dhaérah]] [[kabupatenkabupatèn]]/[[kutha]]. Déné Departemen Pendidikan Nasional mung nduwèni peran minangka [[regulator]] jroning bidang standar nasional pendidikan. Sacara struktural, SMA negeri arupa unit pelaksana teknis [[dinas pendidikan]] kabupatenkabupatèn/kutha.
 
== Rujukan ==
* [[Madrasah tsanawiyah]]
* [[Klompok belajar|Klompok belajar Paket B]]
 
 
[[Kategori:Pendidikan umum]]
 
[[Kategori:Sekolah menengah pertama| {{PAGENAME}}]]
[[Kategori:Pendhidhikan formal]]
18.000

besutan