Kodhak: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (→‎Jinising Kamera: éjaan using AWB)
c (éjaan using AWB)
'''Kamera''' inggih punika pranti kangge ngrekam bayangan ingkang kawujadaken saking [[cahya]] ingkang katingalan utawi panyinaran elektromagnetis sanes.<ref name="internet 1"/> Kamera punika dipunginakaken kangge kegiatan [[fotografi]]. Nama kamera punika asalipun saking camera obscura, ateges “papan ingkang peteng”. Perangan-perangan wonten ing kamera inggih punika lensa cembung (lensa objektif), diafragma wonten ing antawis lensa punika ingkang ginanipun kangge ngatur ambanipun lensa sahingga saged nglajengaken cahaya ingkang mlebet, perangan saklajengipun inggih pelat film negative.<ref name="internet 1"/> Rekaman wonten ing kamera punika saged awujud cairan [[kimia]] umpaminipun gambar [[foto]] utawi sinyal elektrik umpaminipun kamera TV.<ref name="internet 1"/>
Proses dalanipun cahya inggih punika lensa objektif ingkang gadah mupangat kangge ndamel bayangan nyata punika dipuncilikake, lan diwalik wonten pelat peka cahya. Kangge ndamel bayangan ingkang sae lan terang jarak bayangan kedah dipunatur kanthi nggeser lensa wonten njawi utawa njero. Kangge ngatur cahaya dipun ginakaken diafragma. Pelat potret (film) dipunginakaken kangge bidang kaca utawa seluloid ingkang dilapisi gelatin lan perak bromide, ingkang ngasilakhen gambar negatif. Lajeng Nyetakaken gambar negatif punika wonten ing kertas film (kertas peka), sahingga mbentuk gambar positif.<ref name="internet 1">[http://id.shvoong.com/exact-sciences/physics/2118354-pengertian-kamera/](diakses tanggal 29 September 2012)</ref>
Merek-merek kamera ingkang langkung terkenal wonten ing jaman sakpunikasapunika inggih Canon, kamera Sony, Olympus, dll.
 
==Sajarah Kamera==
Kamera punika asalipun saking alat ingkang sami ingkang dipun kenal kalian Kamera Obsurcura.<ref name="internet 2"/> Kamera punika awujud kotak kamera ingkang dereng dipunjangkepi kaliyan film kangge nangkep gambar utawi bayanganipun.<ref name="internet 2"/> Wonten ing abad 16 Girolamo Cardano njangkepi kamera obscura kaliyan lensa wonten ing ngajeng kamera obsurcura. Ananging bayangan ingkang dipun khasilake boten tahan dangu, sahingga boten kagolong panemuan dunya fotografi. Wonten ing tahun 1826, Joseph Nicepore Niepce mamerake gambar saking bayangan ingkang dipunkhasilaken kaliyan kameranipun. Lajeng wonten ing taun 1839 Louis Daguerre mamerake gambar ingkang idpuntemuake awujud gambar bayangan dalan ing Paris. Kamera daguerreotype lajeng berkembang dumados sakpunikasapunika.<ref name="internet 2">[http://ifey.info/sejarah-kamera.html/](diakses tanggal 29 September 2012)</ref>
 
==Perangan-Peranganipun Kamera==
63.849

besutan