Diesel: Béda antara owahan

17 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (16) using AWB)
c (→‎top: éjaan using AWB)
{{rapèkaké}}
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
[[Gambar:Bahan bakar solar.jpg|thumb|250px|Diesel utawa solar]]
'''Deisel''' utawa [[solar]] ya iku [[bahan bakar]] [[minyak]] [[sulingan]] saka [[minyak bumi]] mentah.<ref name="internet1">[http://www.scribd.com/doc/45920835/Bahan-Bakar-Solar-Diesel-Fuel] BAHAN BAKAR SOLAR, (Kaunduh 24/10/12).</ref> bahan bakar iki wernané [[kuning]] rodok [[coklat]] kang bening. Panggunaané solar biasané ya iku kanggo bahan bakar ing kabèh jenis [[mesin diesel]] kanti putaran duwur (sak nduwuré [[1000 rpm]]), kang uga digunakaké minangka bahan bakar ing pembakaran langsung [[pawon]]-pawon cilik kang utamané dikarepaké pembakaran kang resik. Lenga solar iki biasané disebut uga [[Gas oil]], [[Automotive Diesel Oil]], [[High Speed Diesel]].
63.857

besutan